Srce modernog kampusa
202

Sarajevo kao centar znanja: Pogledajte kako napreduju radovi na izgradnji Univerzitetske biblioteke

I. Sa.
Foto: Vlada KS
Izgradnja Univerzitetske biblioteke u Kampusu Univerziteta u Sarajevu uveliko napreduje, dok veliki broj radnika i mašina na terenu ukazuje da će predviđeni rokovi biti ispunjeni.

Moderna ustanova s najsavremenijom opremom, značajno će unaprijediti uslove za rad i učenje studenata i profesora Univerziteta u Sarajevu.

Radovi na izgradnji Univerzitetske biblioteke u Kampusu UNSA u punom jeku."Ovaj projekt od posebne je važnosti za studente u Kantonu Sarajevo jer predstavlja ulaganje u budućnost obrazovanja i nauke, pa me ovakav intenzitet radova na terenu posebno raduje. Moderna biblioteka će značajno unaprijediti kvalitet obrazovanja, pružajući studentima i profesorima savremene uslove za rad i učenje", rekao je premijer Kantona Sarajevo Nihad Uk.

Posted by Vlada Kantona Sarajevo on Tuesday, September 3, 2024

"Ovaj projekt od posebne je važnosti za studente u Kantonu Sarajevo jer predstavlja ulaganje u budućnost obrazovanja i nauke, pa me ovakav intenzitet radova na terenu posebno raduje. Moderna biblioteka će značajno unaprijediti kvalitet obrazovanja, pružajući studentima i profesorima savremene uslove za rad i učenje", rekao je premijer Kantona Sarajevo Nihad Uk.

Uk je naglasio da je ovaj poduhvat ključan za pozicioniranje Sarajeva kao centra znanja i inovacija te da će doprinijeti jačanju univerzitetske infrastrukture i ukupnom razvoju grada i kantona. Vlada Kantona Sarajevo će, kako je dodao, nastaviti ulagati u projekte koji doprinose razvoju obrazovanja i stvaranju boljih uslova za mlade.

"Zahvaljujem se svim radnicima i inženjerima na njihovim naporima i doprinosu da izgradnja biblioteke teče prema planu. Izuzetno visoke vanjske temperature, nijednog momenta nisu uticale na njihovu posvećenost, odgovornost i zalaganje da se gradnja ovog kapitalnog projekta realizuje u planiranim rokovima", izjavio je premijer Uk.

Projekt izgradnje biblioteke predstavlja jedan od kapitalnih poduhvata u Kantonu Sarajevo i jednu od najznačajnijih poslijeratnih investicija u univerzitetsku infrastrukturu u Bosni i Hercegovini.

Univerzitetska biblioteka, čija je izgradnja započela u decembru prošle godine, biće srce modernog kampusa koji će, osim savremenih univerzitetskih objekata, sadržavati i sportske, kulturne i druge društvene sadržaje namijenjene studentima. Ovaj ambiciozni plan ima za cilj da pozicionira Sarajevo kao regionalni univerzitetski grad, stvarajući urbani prostor koji će biti ponos ne samo Sarajeva, već i cijele Bosne i Hercegovine.