Komentari (15)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Neka naprave zakon i priliku da mali ulagaci iz bih mogu ulagati u ovaj sektor i eto investicija. Pogoduje se samo bankama i velikim sistemima.
u Hr je to država podržavala kod nas samo podržavaju muziku na trgu i koride
Vlast ne radi ništa u korist građana, nijedan problem nije riješen. Uz dozu mita sve možeš završiti
obnovljivi izvor energije, evo nas kao Egipćani... 'Sunce je sada palo u podzemlju i luta labirintima (pauza do zore)... a evo nama našeg Sunceta jope,, OBNOVILO SE.. ponovo se rodilo, hu-Ra!' Dajte recite kako i treba, beskonačna energija zvijezde zvane Sunce, kakva crna obnovljivost... naftne rezerve se obnavljaju (mali bukvar zove velikog Bukvara halo javi se)
Moze bez problema u HDZ zupanijama a, mi ostali cemo placati struju 20% kako bi se sto prije isplatila investicija HDZ investitorima
Veoma mala ulaganja i zato nema boljeg standarda.
solarne panele unisti grad, jaki vjetrovi koji su sve cesci.
Nisu mi jasni ovi eko zeleni. Smeta im termoelektrana, ok. Ali sada im smetaju i hidroelektrane, solarne elektrane. Pa kako misle da se struja proizvodi?
Hidroenergija je najčistiji oblik. Da pitam ove zelene sta rade sa otpadom od panela nakon 25 godina i sta bude sa zemljištem gdje su bile solarne elektrane? Sta se radi sa elisama sa vjetroelektrana ? Znate li koje su to količine otpada ? Znate li kolike poljoprivrede površine ostaju opustošene i devastirane ?
znaš li ti od kakvog zla se pravi asfalt i koliko procentualno kopna zauzmu sve ceste na svijetu? Meni recimo do svaki dan smeta, jer kad idem autom na diesel i puši se iza mene, a tebi, meni smeta taj asfalt jer su se tu mogle krtice igrati žmire ili se posaditi kakva dobra trava
A zasto u svojim zemljama ne izbetoniraju tokove rijeka, nabiju vjetrenjace i polja pospu solarnim panelima? Zasto ih nase zanima??? Pu
pa rade to vec
Zamislite da mogu uložiti u solarnu elektranu na vodocrpilištu 1 - 2 milje i da mi se to vraca kroz kubike vode dok elektrana radi. Vodovod bi uštedio na elektroprenosu, ja bi vremenom zaradio na racunima... Najlakše trbunjat raji na izborima pa samo cjediti lovu.
kakve su procedure da građani sami sebi na krov stave panele proizvode struju sebi i ako imaju višak metnu u sistem elektodistribuciji?
Najviše ulaganja u razdoblju januar - septembar 2023. godine u BiH bilo je iz RUSIJE, Nizozemske, Hrvatske, Velike Britanije, Turske, Njemačke. HM, HM....