Komentari (68)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
04.08.2016. najavljenja gradnja IX transverzale. Ja ne mogu da vjerujem da se o jednoj cesti pise evo 8 godina svaki mjesec i postavljaju slike, pa ovo nije za pohvalu nego sramota u najmanju ruku. Neka je stid svih vas koji ste ukljuceni u ovo
04.08.2016. Ugovor su potpisali direktor Direkcije za puteve KS-a Nermin Drnda i Hamed Ramić, direktor firme Euro-asfalt, a potpisivanju je prisustvovao i općinski načelnik Semir Efendić. Pozivam vas da ne dodjete na fotografisanje prilikom otvaranja jer nema smisla 8 godina poslije!
A radi se o prilično jednostavnom projektu ako se poredi npr. sa prvom transverzalom i rušenjem Penija, sa južnom longitudinalom i rušenjem zgrade na Grbavici, sa rušenjem desetina, amožda i stotina objekata da bi se izgradila tramvajska pruga do Dobrinje ili cesta od Stupske petlje do aerodroma..bilo bi dobro pitati Štetu dokle je sa tim projektima
PRIKAŽI ODGOVORE (7)
Odlicno. Pustanjem u saobracaj ove transferzale dosta ce se smanjiti guzve u gradu.
haha hoce hoce kako da nece. kilometar nove ceste ne moze smanjiti guzve ni u varesu
Semir Efendić iz sitnosićarskih razloga blokira projekat gradskog autoputa koji bi rasteretio glavnu saobraćajnicu u Sarajevu i doprinio manjim gužvama i manjem zagađenju zraka.
Ovim tempom daj boze i za 5 godina da se poveze i otvori
Bogami tesko i sledece godine da bude zavrseno jer na gradilistima je po 2,3 radnika dok primjer u Indiji ljudi za 9 sati asgaltitaju 60 kilometara auto puta a mi 2 kruzna toka i 300 metara puta radimo 10 godina jer nema odgovornosti nema kazni a najbitnija je stvar da se ministri nacelnici ugrade u projekat a kad ce biti zavrseno to vise nikoga nije briga
Jucer prolazio, nema 5 radnika na trasi, ograda jos nije do kraja betonirana, ima tu jos dosta posla, ali sporo se radi, sremota
kako su krenuli imacemo autoput do Tuzle 2050
Šteta je treba biti glumac ili maneken, neostvareni djeciji snovi
Sporiji i duži radova a više raklame i otvaranja nisam vidio u životu
Možda bi ovaj novinar trebao da obiđe gradilište. Sada sam prošao. Mogu oni asfaltirati koliko hoće , ali dvije konekcije sa kružnim tokom nisu završene. Ovu jednu su radili godinu dana.
Plasiraju im ove clanke stalno da pisu dok radovi jedva napreduju po obicaju. Svake sedmice idu naruceni tekstovi o izgradnji puta a na otvaranje svakog najavljenog se ceka po 10 godina.
Pred izbore rumeni hoce da pobere kajmak,kao i inace sto se kiti tudzim projektima
Dajte više sredite onu dionicu Aerodrom-stupska petlja. Ruglo nad ruglima.
Konacno vise su radovi pri kraju. Brze su Kinezi napravili Peljeski most preko Jadranskog mora nego nasi kružni tok na zemlji. Slijedece gradnje angazuj Efednicu nacelnik opcine Novi Grad Crnogorce da rade prije ce zavrsiti radove.
Ništa u velikim gradovima nije rješenje za gužve. Može se protok saobraćaja unaprijediti i saobraćaj rasteretiti, ali nikad se pitanje gužve riješiti neće. Činjenica da svako domaćinstvo posjeduje automobil, a svako treće ili četvrto domaćinstvo dva ili tri automobila, svaka firma službena vozila, dostavna itd. , dovoljno govori u prilog gužvama.
Ako neko slusa: Mnoge cevabdzinice imaju bolji pristup od sarajevskog aerodroma. Raskrsnica Sumahera i Kurta Sorka je vise od sramote. Ondje treba puci veliki kruzni s posebnim izlazom i ulazom za aerodrom.
Zar van nije dosadilo vise pricati o ovom kruznom toku , 3 vlade se smjejnjuju dok ga naprave !
Nova vlast napravila za dvije godine više nego sda za 20
Neznam koje dao dozvolu,da se prave ona dva nebodera u hrasnom.Mogli su davno napraviti jos dvije trake.One rusevine na Aneksu sve porusiti.Sve one kuce propale.