Komentari (31)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ne traje zbog tehnickih poteskoca 30-45 dana, nego zbog korupcije, ako hoceš prije dostavi i "kovertu"
podjoh to napisat. ovo je velika stvar samo me interesuje hocel ista umanjiti cijene sve te "potrebne" papirologije
Pod hitno je potrebno ukinuti NOTARSKI MONOPOL !!! Pa dokle više sa pelješenjem naroda i enormnim zaradama. Ko ih štiti, ko dopušta to? Novanari radite svoj posao pa malo ispitajte ko štiti pljačkanje naroda da ih zapišemo za sljedeće izbore !!!
Hitno je hitno, ali se godinama priča, a ništa se ne mijenja. I sad razglabaju kao da je misija u svemir, a ne obični šalter.
samo pjevajte onu hazretovu ....) (Samo boga molite da vam Dijaspora bude ziva ),jer vam ona doznake salje da zivite..!
Privuci ces moj rac'ku investitore,niko nije lud da Zutom Jarcu i njegovoj hanumi gura u dzep
SDA poltroni su najaci a pogotovo kahva poslije dzume kad se odluke i rjesenja donose.
Ok
A šta je sa notarskim troškovima? RS je i to uredila i zabranila im da uzimaju više stotina maraka za obradu tipskog osnivačkog akta već samo par desetina KM za ovjeru.
Disciplina, slijepo investiranje na 10 godina sa preponama... :D
za 3 dana se registruje firma u RS-u..bravo Mile
u RS od 1. januara sledece godine moguca je elektronska registracija preduzeca i gotovo za 2 dana.
Ja imam firmu od 2002 i jos nemam sve papire i nikad ih necu ni imat,al sam zato reketa se nadavo raznim inspektorima da sam mogo kucu napravit. Smece od zemlje,smece od ljudi,svako pametan bi trebo firmu u makedoniji otvorit.
Bilo je i vrijeme, RS je to davno napravila, bas sam juce gledao neku infografiku koja govori o brzini registracije firme u FBIH i u RSu , ispalo je da dobrano kaskamo za njima kako u pogledu vremena za registraciju, tako i "hodanja", iznosa novca koji je potrebno platiti i kojekakvih papira, potvrda i slicno. Iako ne mislim da je ovo presudni faktor jer ko misli registrovati firmu zna sto je registruje tu gdje je registruje mislim da je potrebno radi ubrzanja pokretanja manjih firmi.
klixtorix pocetni kapital preduzeca u RS je 1 km. taksa je 40km, i opstine uzmu svoj namet, izmedju 1 i 10km. sve izadje oko 50km. dok kod vas u fbih nekoliko stotina.
cini mi se da sam vidio na toj infografici 2780 KM ili tako nesto...
PRIKAŽI ODGOVORE (1)