Sarajevo
149

Završena izgradnja kružnog toka na Devetoj transverzali, asfaltirana i saobraćajnica na Dobrinji

B. R.
Kružni tok kojim se povezuju Deveta transverzala te ulice Džemala Bijedića i Ive Andrića (Foto: I. L./Klix.ba)
Kružni tok kojim se povezuju Deveta transverzala te ulice Džemala Bijedića i Ive Andrića (Foto: I. L./Klix.ba)
Završena je izgradnja kružnog toka, kojim se povezuju sarajevska Deveta transverzala te ulice Džemala Bijedića i Ive Andrića, a okončano je i asfaltiranje jedne od najznačajnijih saobraćajnica u naselju Dobrinja.

Izgradnja spomenutog kružnog toka je završena postavljanjem asfalta i saobraćajne signalizacije, kako su ranije najavili nadležni. Ovaj kružni tok je danas otvoren za saobraćaj.

Napravljen je na mjestu semaforizirane raskrsnice te se očekuje da će se njima poboljšati saobraćaj u ovom dijelu grada. Završetak ovih radova nagoviještava i to da bi Deveta transverzala uskoro mogla biti u funkciji. Također podsjećamo da su iz resornog ministarstva ranije najavili da će se to dogoditi tokom ovog ljeta. Investitori u ovom projektu su Ministarstvo saobraćaja i Direkcija za puteve Kantona Sarajevo.

Asfaltiranje saobraćajnice u ulici Braće Mulić, na Dobrinji, također je završeno danas. Ova saobraćajnica je ponovo u funkciji nakon jednodnevne obustave saobraćaja, a preostalo je iscrtavanje horizontalne signalizacije. U međuvremenu se nastavlja rekonstrukcija saobraćajnice u ulici Bulevara Mimara Sinana, koja je povezana s ulicom Braće Mulić.

Rekonstrukcije u obje ulice koštat će ukupno pet miliona KM, od čega su Ministarstvo saobraćaja i Direkcija za puteve Kantona Sarajevo osigurali 4,6 miliona KM, a ostatak Općina Novi Grad Sarajevo.