Komentari (79)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Porez na nekretnine, smanjiti cijene stana,odobriti kredite bez kamate,a ovih 12k nek si zabiju u guzicu. Ne može šupa za te pare
krediti bez kamata bi bili perfektno rješenje, nema harama + ne daješ banci još jedan stan
Od drzave za balkon,a za ostalo se snadite sami 😅
Za koga je poziv? Za sinove i kcerke Konakovića, Forte, Nikšića... Jer djeca obicnih smrtnika nemaju preostalih 200 hiljada da kupe taj isti stan.
Djeca politicara su vec obezbijedjena, sto u BiH, sto po inostranstvu, znam vise slucajeva indirektno preko poznanstava. Sto se tice stanova, stan u Sarajevu mogu kupiti samo parovi koji skupa zaradjuju minimum 4000 KM i osigurani su na puni iznos pa da imaju plateznu moc da dignu neki veci kredit i placaju ratu od +1200 KM, ali takvi su u manjini.
Pa oslobodite i poreza na promet nepokretnosti
3 kvadrata....
Svaki stan u Sa ce sada kostati 12.000,00 KM vise.
Svi glavni gradovi na svijetu su prilično skuplji od ostalih gradova zbog raznoraznih faktora,pa tako je i kod nas.Treba svako biti svjestan da Minhen i Baden-Baden nisu ni blizu po standardu,tako i Sarajevo i Teočak(bez uvrede bilo kome).Da li je opravdano ili ne,to je sad druga priča,ali je tako.Ponuda i potražnja nekretnina diktira cijene stanova i u Beču,Minhenu i Sarajevu.
Moze 12 ljami fala! Taman da kupatilo odradim. Ps: Mlad sam.
Kupiš stan u Sarajevu od 200.000 KM i to prosječan max dvosoban nisi ništa riješio mladi si bračni par dobijes dijete gdje če ti dijete spavati u dvosobnom stanu ? Da te pogleda Bog pa dobiješ dobar kredit sa kamatom 4 % ti trebaš kamate vratiti bar još 150.000 KM to je rata bar 1200 do 1400 KM ko to može plaćati od mladih bračni parova u BiH I to kredit na 20 godina. Stan će biti i več sada jeste privilegija kao na zapadu ko ga bude imao biti će sretan.
da ti samo znas kolko ih se odgojilo po jednoiposobnim stanovima.cak suteren Cvila jedva 2 sobe. Alipas. po 4 u 52 kvadrata. sve je prije moglo.
Za 12.000 subvencije može kupiti maximalno 3 m2 u Sarajevu to je nažalost jako malo. Stan za mladi bračni par podrazumijeva minimalno sobu za dijete , sobu za spavanje + ostalo bar 55 do 65 m2 i to košta bar 240.000 KM i to ako imaš sreče da kupiš po to cijeni. Na to dodati kamatu duplo i dobiješ 500.000 KM ko to više može kupiti. Samo oni koji već imaju pare.
Tako je: Sve naselite u Sarajevo i onda se čude što je pola BiH prazno. Samo beton i uništite sve zelene površine. Svi znamo da mladi vama trebaju radi glasova a ne zbog brige o njima. Sarajevo je odavno postalo leglo budžetskih parazita iz SVBIH krajeva BiH.
I ovdje ce mnogi utopiti 12 hiljada tj. prodati stan i sebi u pađe 12k
ko?????
Gledaj zgrada gledaj brutalizma
kako sad stoje stvari dali su im pare da kupe 3ipo, 4 m2. umjesto da daju siću neka sjednu po stanovima tajkuna da se malo smire cjene tržišta nekretnina jer nije normalno da je cijena kvadrata 3 puta veća od cijene troškova izgradnje tog kvadrata. mladima se samo tako može pomoć, neka kantoni preuzmu gradnju nekretnina i neka daju mladima u zakup uz mogućnost otkupa po normalnim cijenama.
HTJELI STE DEMOKRATIJU DOBILI STE JE.UŽIVAJ TE BUJRUM.OSTALI PRAVAC AUSTRIJA,NJEMAČKA,ŠVEDSKA,KINA
Dobro je onda cu samo dici 188 hiljada kredita za dvosoban stan od 50 kvadrata i zivjeti u nabijenim zgradama bez vrtica, ambulante i parka u blizini i misliti da imam luksuz
sto bi reko dino mehmeda mujkic 2/3 kvadrata ove godine, pa 2/3 kvadrata sljedece I polako hahahaha cuj 12 hiljada za stan