Komentari (66)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
ovo treba gradit nema priče, ali ne kontam čemu ta šuplja o zapošljavanju lokalnog stanovništva. Maksimalno što će biti zaposleno je 3 čuvara da mogu u smjenama radit. Možda ni to.
Zaposlit ce Mehu kad nema vjetra da vrti prepeler
Feal Široki Brijeg koji ima već dvije izgrađene vjetroelektrane u okolici Tomislavgrada (F.L.Wind i Winter Wind) vrijednosti 100 mil. KM ima 7 radnika koji brinu o vjetroelektranama. Mali broj ljudi je potreban izgrađenim vjetroelektranama, a i lokalna industrija koja bi radila na dijelovima za vjetroelektrane ne bi imala potrebe za širenjem svojih kapaciteta i novim radnicima. Uglavnom, vjetroelektrane ne generiraju nova radna mjesta, ali zato gase stotine radnih mjesta u rudnicima.
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Samo nek se gradi...
Zali Boze para! Imamo struje 40% preko nasih potreba, ali nek smo i mi digli nogu...napravite ili obnovite jednu bolnicu, dokle cemo zdravstvo placat, a privatno se lijecit?
E falim te Bože da se i Bošnjaci dosjete da ima vjetra u Bosni
Hidroenergija je jedini vid obnovljivog izvora energije koji može biti pod našom kontrolom. Sve ostalo su priče za malu djecu. Licemjerni zaštitari prirode radeći za tuđi interes priskrbe nešto para u kasicu, a nikad nisam vidio da su bilo šta uradili po pitanju zaštite obala rijeka od nelegalne gradnje vikendica i apartmana. Doslovno, obale su okupirane i privatizirane, ali to naše ekolge ne brine, ne žele se zamjerati lokalnim moćnicima.
Pola Hercegovine pokriveno vjetroelektranama
Konjička općina je jadna i bijedna,zamisli studentima daju stipendiju od 100KM,dok grad Jablanica daje 160KM svojim studentima.
Pa Jablaničani su vazda bili hadžije...
Pametan potez. BiH je puna lokacija za izgradnju ovakvih postrojenja. Od Bradine, Veleža, Vlašića, Mednog polja itd. Vrlo lahko se sa pivećanim brojem vjetroelektrana može doći do toga da BiH izvozi električnu energiju i time doprinosi jačanju države.
Bas što ste glasali negativno nabijem na onu stvar.
Recite: Potosit ce se 200 miliona na nesto, a prava vrijednost je zapravo milion-dva …
Cim piše "će biti" znači kurchina
Samo kod nas posluju firme koje su svugdje u svijetu na crnim listama
Po običaju izradiše seljake obećanjima. Što iko više vidi borovnicu na Bitovinji nek dobro zapiše. Stranka je preko svog načelnika i predsjednika MZ završila posao Baš će Hans i Ćamil pazit da ne oštete borovnice bagerima i šleperima
Pametana odluka koristi ono sto ti priroda daje ,besplatno , a nevrcas joj smece nazad u zahvalnost.
Nikoga vi niste pitali, kakvi mještani, volio bih jednog vidjeti koji je upitan i dao saglasnost iz prostog razloga što tu i nema mještana. Najbliža Bradina udaljena petnaestak km..obmanjujete narod kao i obično. Inače prelijepa planina koju cete nagrditi kao i sve ostalo. Dovoljno je pogledati Jablanicko jezero, 9 mjeseci u godini vidiš provalije ko u Cernobilu
Pa sta predlažeš,.. da ne proizvodimo struju nikako nego uvozimo po 5 puta većoj cijeni od trenutne?
Ono što bih ja predložio nece se usvojiti, evo npr omogućiti svakom domaćinstvu (ukoliko je to moguce) solarne panele na krovove kuća. Tako će narod imati neku korist a od ove na Bitovinji imat ćeš od šake do lakta
a jadne ptice?
Ako moze jedan prijedlog. Neka se vjetroelektrana zove po Anti Pavelicu. Covjek je ostavio trag na ovim nasim prostorima. Nekome po dobrom. Nekome po losem. Okreni obrni mislim da je to pravo ime. Rekao sam nedavno da bi medzlis koji je pohadjao trebao nositi njegovo ime. Samo sto me nisu razapeli. Ne kontaju budalasi da bi se tu velika para okrenula. Ja kad god odem u Spanjolsku odem na san Isidoro i zapalim svijecu poglavniku.
Neki kratki spoj ti je u glavi i ne mogu da ga odgonetnem, no nema veze i onako si sagorio.
-- Nakon što su dobili sve odgovore na pitanja, mještani su izrazili podršku ovom projektu, saopćili su iz EP BiH. -- Ko garantuje da ce biti kakao su rekli iz EP BiH. To ih nimalo ne obavezuje. Uostalom ni oni nemaju sve informacije. Osim toga za nekoliko godina da sklone oni koji su dali informacije. Nego sve na papir i da se potpise protokol i dogovor koji ce da ih obaveze.