Komentari (60)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Koliko je Bosanac jadan kad je impresioniran sto mu poslodavac da slobodan dan za praznik koji ga svakako sljeduje. Sutra ce biti pozitivan primjer sto daju platu radnicima.
Hahaha bad
Nema se ovdje šta slaviti.... samo protesti i traženje boljih prava
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Čemu posebna objava, pa to je neradni dan, zakonom definisan! Kao da napišete da imate fiskalne kase i izdajete račune!
Ovo je nevjerojatno kakve se stvari izjavljuju
Mi pricamo kao da niko od ljudi u BiH ne radi za prvi maj.. Jeste ovo neki logican potez s obzirom da je to praznik u drzavi i sluzbeno neradni dan. Ali vi koji pljujete ovu odluku uprave Binga, izadjite na prvi maj i pljujte sve poslodavce koji izrabe radnika i tjeraju ga da radi na taj dan.
Jes nece raditi, ali ce im.to.biti slobodan dan za tu sedmicu hahaha dakle uzimaju im slobodan dan, !! Koji imaju po zakonu a prazik im racuna kao slobodan dan!! Klosari su to teski
nisi upravu, ali svako je stavio svoj potpis da prihvata uslove rada tako da kome se ne svidza zna gdje su vrata. Nisu vezani lancom pa ne mogu se istrgnuti iz kandzi poslodavaca. Mada smo mi veliko radnicko drustvo kojem je tesko i smece ubaciti u mjesto predvidzeno za otpad pa ga siknemo gdje prvo stignemo. Samo se okrenes oko sebe i vidis jad i kao eto moramo nesto i slaviti. Naravno ne mejsati politicare i budzetlije koji regularno uzimaju i po 3 dana jer ipak oni ubise se od posla.
Sve je teže naći radnika-hamala za mizernu platu,pa skontali da ih malo poštede.
Kazu prvi put od osnivanja nece raditi nijedna poslovnica za Prvi maj. Bingo, buraz, to nije nesto s cime treba da se hvalis. Ti znas da smo mi panjevi, ali nismo bas toliki... Malo si pretjer'o.
ne trebate raditi ni 1.maja, ni 2. maja, ni 1 -2. januara
Neće raditi to je istina ali ne zato što su društveno odgovorna firma nego da marva pohrli dan ranije pa pokupuje ono smrdljivo poljsko meso za roštilj,isto ko što su uradili pred Bajram...
Tako je...izrabljuj 2-3 decenije kao robovlasnik a onda kad odskocis pravi se fin..
Trgovački lanac neće raditi na međunarodni praznik rada? U šoku sam.
Nema veze evo ja cu u Bingu raditi za prvi maj bez problema 8 sati rada 200KM dnevnica, jel posteno...
?ta bi bilo da svi zatvore i da nemaš gdje ni kiflu kupiti.
Kupiš dan prije sve što ti treba.
tugo moja sta oni promovisu...
Raja se pretežno namiruje za praznik,bit će ih i koji će raditi,trebali su i u Bingu bar prva smjena da radi.
Zasto je ovo vijest?
iduci mjesec clanak, plata nije ni dan kasnila