Komentari (215)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Novalić: Konzum nije kreditno zadužen niti dužan državi, dužan je samo dobavljačima ------------------------------------------------- KO SU DOBAVLJACI I KOLIKO KOJEM DOBAVLJACU DUGUJE MAGARCE POSRANI?
@SvetiJuraj Dobavljaci su svi oni koji imaju robu u Konzumu među njima i Milkos i Bihacko Meglle i Dita Tuzla i Livanjske mljekare i svi ostali sto proizvodre na podruciju BiH
@kameni19 a ti svi isti su izjavili da im konzum redovno placa sve u ugovorenim rokovima... kako mozes procitati vise su drugi agrokoru duzni nego oni svojim dobavljacima
PRIKAŽI ODGOVORE (6)
I to su dugovi...... TO JE ISTO
ljudi jos gore ova SDA stoka sto vrijedja. platili PDV, isplatili plate radnicima, platili drzavi namete i sad ko ih je*** nek nije bankama duzan. SDA STOKA!
Kako ce to biti isto? Kredit ili dug drzavi za sobom povlaci kamatu/zateznu kamatu dok prema dobavljacima ima dogovoren rok odnosno valuta placanja. Mozda npr. 80-90% duga prema dobavljacima nije u roku!!
Cujte ovo: ”Konzum nije kreditno zadužen niti dužan državi, dužan je samo dobavljačima” Agrokor, nije duzan drzavi nego dobavljacima a ti dobavljaci su pali sa Marsa i oni nemaju nikakve veze sa drzavom? Svasta! Sta drzava radi da bi zastitila te svoje dobavljace? Konzum je otvorio 10 novih i preuredio 20-tak postojecih a istovremeno duguje dobavljacima 318 miliona KM. Od kojih para otvaraju nove prodavnice? Zasto prvo ne isplate dugove dobavljacima?
Znaci parama ne isplacenim dobavljacima oni se sire na BiH trzistu? Zasto im se ne blokiraju racuni po Hrvatskoj i Sloveniji ako je sve u redu? Zasto se i kod nas ne blokiraju racuni dok se ne isplate BiH dobavljaci? Ako imaju novac onda to nece biti nikakav problem. Ako nemaju neka prodaju koju prodavnicu a ne da se sire parama koje duguju dobavljacima.
A dobavljaci i propadanje istih, sto vodi do gubitka radnih mjesta, nisu problem drzave? Karikatura od covjeka.
Ma meni nije jasno koliko još daleko mogu da idu ovi naši intelektualci a da mi trpimo.
Kad konzum nije zadužen , što ti FADILE nije KĆERKA ZAPOSLENA U KONZUMU ? Nego kod tebe u agenciji, bez konkursa ! Šprdaš i pišaš javnsoti u lice bando lopovska. SDA i HDZ to su dva lopovska blizanca !
imaju kredit u unicreditu(mada su dionicari te banke) na 200miliona Km,. kredit otvoren prije nekoliko godina,
Sto znaci da te zaboli racku za dobavljace i njihove probleme retardu
Ti dobavljaci i jesu drzava. Nisi sigurno ti. Ti ( i stoka poput tebe) samo ste paraziti na njihovoj grbaci, znaci na grbaci drzave.
Novalić: Konzum nije kreditno zadužen niti dužan državi, dužan je samo dobavljačima Pa magarcino lazljiva svu robu koju imaju i koju prodaju je nabavljena od tih dobavljaca koji je proizvode , a koju je konzum prodao i prodaje a pare trpa u vlastitu kasu od cega i zivi sa svojim radnicima dok dobavljaci i njihovi radnici zatvaraju svoje firme i zbog konzuma. Izvaliti duzan je SAMO dobavljacima moze samo kabadahija poput Novalica .
Bolju analizu bi dao predstavnik Bantu plemena. Ovo treba gledati kao Konzum BIH , a ne kao Agrokor.
Jeste da novalic ima gresaka, al ovdje je u pravu. drzava posto se njoj ne duguje ne moze nista uraditi. Dobavljaci mogu da traze preko sudova svoja potrazivanja kao sto to rade i u hrvatskoj. Ako ne mogu da ispune potrazivanja mogu da prodaju dio imovine.
koji je ovo retard, popadaju dobavljači popada raja .. al ne, rješenje je u ye__bavanju i natalitetu pa će biti bolje za jedno 20-30 godina .. al nije on meni kriv, krivi smo mi jer smo gomila debila kojima oni brišu dupe kako stignu
"Samo dobavljacima" - kakva budala
Ovaj Fadil Nopancic pod hitno da javnosti dostavi ljekarsko uvjerenje sa naglaskom na pregled psihologa...
Bitno da su banke i drzava na sigurnom...a dobavljaci koji zaposljavaju hiljade radnika su nebitni...bravo majstore
E moj Fadile za koga ti navijaš.