U općini Novi Grad
2k

Novi Bingo u Sarajevu posebno je impresivan iz vazduha

R. D.
Hiljade građana Sarajeva od ranih jutarnjih sati požurilo je da se uvjeri šta donosi novi objekat u Sarajevu bh. trgovačkog giganta Bingo. Objekat koji se prostire na čak 44.500 metara kvadratnih posebno je impresivan kad se gleda na snimcima načinjenih dronom.
Otvaranju impozatnog poslovnog objekta u općini Novi Grad posebno se obradovao načelnik Semir Efendić koji kaže da lokalna zajednica koju predvodi "prednjači po investicijama u razvoju".

Među prvima smo i po zapošaljvanju u državi. Raduje činjenica da je i jedan od najvećih domaćih trgovačkih lanaca odabrao upravo Općinu Novi Grad Sarajevo za svoju najveću investiciju do sada. Zadovoljstvo je veće tim prije što se svi zajedno nalazimo u jednoj od najvećih kriza izazvanih pandemijom korona virusa. A ne tako davno, naša Općina Novi Grad slovila je za nepoželjnu kada su u pitanju investicije i kada su ovu općinu i njeno bivše rukovodstvo investitori, domaći i strani, zaobilazili u širokom luku", napisao je Efendić na svojoj Facebook stranici.

To vrijeme je iza nas i drago nam je što smo u dva naša mandata u potpunosti preokrenuli situaciju i od Novog Grada napravili mjesto poželjno za razvoj i ulaganja, dodao je. I danas nažalost imamo pokušaje da se zaustavi razvoj Novog Grada, ali tome ćemo se odlučno suprotstaviti.

"Investitorima želim još poslovnih uspjeha, radnicama i radnicima sretan rad i što veće plaće, a građane bi pozvao još jednom da kupuju domaće u domaćim tržnim lancima, jer na taj način jačamo državu i sve što je čini, od obrazovanja, zdravstva, infrastrukture do odbrane, penzija i lokalne zajednice", kazao je Efendić.

Sam Bingo City Center zauzima površinu od 44.500 kvadratnih metara te će svojom veličinom i kvalitetom ponude predstavljati neponovljivo iskustvo shoppinga, poručili su iz kompanije Bingo.

Bingo City Centar krasit će i ogroman parking kojeg čine podzemno parkiralište sa 375 mjesta i vanjsko sa 344 mjesta.

Druga faza otvorenja uključivat će otvaranje Cinestar kina s 10 dvorana na 3.100 m2, kao i ostalih poslovnih prostora, uključujući restoran i igraonicu koji se prostiru na 4.250 m2.