Komentari (26)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Nekada je Njemačka bila raj/dženet na zemlji, sve do 2000g. Danas? Hm, mnogi će me auslenderi kritikovati, ali kristalno jasno znam kako je nekad bilo, a kako je danas. Solidno žive, a za iole kakvu solidnu ušteđevinu mogu samo sanjati mnogi.
Štednja nije u skladu sa ekonomskim sistemom. Sve što zaradiš treba odmah i da potrošiš a idealno je ako više trošiš nego što zarađuješ.
Sve traže kapok i šakom radnike ali da znaju Njemački, a zna se da na Balkanu po statistici svaki sedamnesti radnik zna pričati Njemački a da svaki četvrti stanovnik Balkana priča Engleski, tako neka čekaju ko će im raditi tamo. Evo u Hrvatskoj, Sloveniji, Grčkoj, španiji I mnogim drugim Evropskim zemljama ne traže radnu snagu koji znaju njihov jezik nego je samo dovoljno Engleski I dobiju posao a Njemci neka čekaju ko zna njihov jezik...
Pa kako ces prat 6uz0ve svabskim baburinama bez Njemackog jezika? Ne ide brate dragi
Najugrozenija vrsta ljudi u Njemackoj su RADNICI jer oni samo placaju poreze itd. Sada ce tim strancima omoguciti da ne PLACAJU porez
prošli put kad su imali "rješenje" počeo je II svjetski rat
m2 keramicar naplati 25KM U Bosni, sta ce mu Njemacka?
Kad Nijemci napuštaju zemlju svoju i sele se masovno njih za Švicarsku, Norvešku, SAD, Australija, Kanada itd. Onda znamo da je Njemačka propala. Uredu i prije je bilo da su odlazili a ne kao danas. Ne moguća misija kupiti stan a ne kuću u Njemačkoj. Prije u SAD možete kupiti kuću nego u Njemačkoj da kupite kuću.
U Njemačkoj se realno može zaraditi za jedan pristojan život gdje možeš servisirati svoje obaveze, finansirati automobil, uštediti za ljetovanje itd. Međutim, za velike ambicije je sve manje prostora. Za običnog našeg čovjeka koji se napatio u BiH, Njemačka je još uvijek dobra.
Ja mislim da je Njemacka propala i da se bosnjo treba prikljuciti armiji Rame Isaka
Niko ko hoće zaraditi ne ide u Njemačku
Gdje ide
Oni vrse globalnu propagandu, kupuju clanke ,kupuju radnu snagu na suplju pricu i to nece nikad prestati. Sa 2000e netto u Njemackoj mozete zivotariti kao sa 1000km u Bosni. inflacija pojela sve vise nego u Bosni. Propaganda sve globalna koja guta i nagovara ljude da dodju na poslove do 2000e netto koju podijelite na poreze , stanodavce i hranu...
Vidi ako poredis 2000 u Njemackoj i 500 u Bosni ti nisi normalan....
2000 u Njemackoj je nista,pogotovo ako imas suprugu i dijete,minimalno 3000 netto da bi normalno zivio.Jos zivim u regiji gdje su stanovi jeftiniji nego u Minhenu ili taj dole dio..Problem je sto nije bas tako lako zaraditi 3000 netto.
Oni vrse globalbu propagabdu kupuju clanke kupuju radnu snagu na suplju pricu i to nece prestati. Sa 2000e netto u Njemackoj mozete zivotariti kao sa 1000km u Bosni. inflaxija pojela sve vise nego u Bosni. Propaganda samo globalna koja guta i dovosi ljude na poslove do 2000e netto koju podijelite na poreze , stanodavce i hranu...
Sta koga zanima propala drzava i ovi su postali dosadni sa svabijom
Hahahaha tjesi se
E cuj propala drzava
Joj jeste dosadni s tom skoro propalom drzavom, svaki dan nekakav clanak.