Komentari (137)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Svejedno, radila trgovina nedjeljom ili ne radila, Maslac je 8 KM, tj. 60 % skuplji nego u Njemačkoj!
Glup zakon, svakako niko nije radio svih 7 dana nego se radi u smjenama, neko radi nedjelju neko cetvrtak neko utorak.
Ma danas ko god ima platu ispod 3500-4000KM je teska bijeda, kad uracunas kredit, auto, kiriju, hranu, racune ne ostane ti nista ni ako imas 3000KM platu.
PRIKAŽI ODGOVORE (9)
Umjesto da uvedete kontrole poslodavcima koji iskorištavaju radnike i veće naknade za rad vikendom kažnjavate sve nas. Turistima lošija ponuda, porodice će imati jedan dan za nabavku i studentima niste ponudili da se mogu prijaviti i pošteno zaraditi džeparac. Biće otkaza i više icrpljenih radnika.
Uvijek neko kmecanje o gazdama i iskoristavanjima. Sta je sa radnicima koji iskoristavaju gazde? Kradu robu, zabusavaju na poslu, ogovaraju itd.?
Treba se i radnik dici i strajkovati vec svi samo sute i trpe.
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Ko nije radio u trgovini ne moze znati koliko je bitno kad ne radis nedjeljom. Nije isto kad odmaras nedjeljom ili nekim radnim danom. Nedjeljom vecina odmara. Koriste vrijeme da budu sa porodicom,rodbinom,prijateljima. Radnim danima kad je slobodan dan svi ostali rade ili su djeca u skoli. Nedjelja i svi ste tu,a mene s vama nema...ovim zakonom ide u istoriju. Nedjelja je nedjelja
Zakone preko svog tzv ministra Delica pisali i lobirali udruzenje robovlasnika. 100.000 ostaje bez zdravstvenog. Prije na prijedlog istog ministra omogucen je rad studenata, penzionera a sad i uvozne radne snage.Gazde sad imaju odresene ruke ako ti trazis bolje uslove rada vecu platu a meces da radis ima ko hoce. Crkavica od 580 ostaje za bogacenje gazdi preko radnickih ledja. uslovi rada mobing radnicka prava ostaju misaona imenica
Nazalost zastupnicki dom je usvojio niz katastrofalnih zakona. Zakon o neradnoj Nedelji na ruku robovlasnicima a ne radnicima 90 rada u trgovini podijelite na 6 dana i dobicete 15 sati koje ce radnici odradjivati. Drugo ljudi u pekarama cvjecarama nisu izgleda ljudi. Zakon o posredovanju u zapošljavanju 100.000 prebrojavanjem krvni zrnaca ostaje bez elementarnog zdravstvenog osiguranja a pri tome ko odbije uslove robovlasnika za minimalac koji tek sad nece biti povecan leti sa biroa.
U Mostaru je nedjelja odavno neradna. Radi po neka prodavnica, ali onda ta ista ne radi neki drugi dan u nedjelji. Te prodavnice za taj dan naprave više prometa nego za čitav ostatak sedmice. Sve se može kad se hoće.
Beavo za vladu federacije. Pravi zakon nedelja je za druzenje, pododicu, familuju.
Beavo za vladu federacije. Pravi zakon nedelja je za druzenje, pododicu, familuju
nedalja je dan za odmor i nema dalje
Bingo, Konzum i slicno-bojkotovati. Preskupo i za ljude koji imaju platu vecu od 3k! Kako zivite ljudi? Kako? Od 1300 ili manje! Nemoguca misija!
I sada će se svi nazvati dragstorom i raditi nedelju
znaci religija pobijedila u sekularnoj drzavi
Isto kao da su jedino zaposleni u trgovini radili nedeljom a ne još mali milion djelatnosti koje i danas rade i nedeljom i praznikom i noćne smjene.
Sad treba donijeti zakon da ljekari apotekari piloti policajci rudari vozači autobusa kamiona i svi ostali koji moraju raditi nedeljom ne rade po istom principu pa da imaju i oni obiteljski ,familijarni , porodični nedeljni ručak kao i trgovci.
Roman empire in the house. Da bi ušli u EU morate se pretitiskr
Nadam se da ce suđuka biti jeftinija na benzijskoj.
Samo mi kao narod to mozemo uraditi. Niko ziv ne treba nigdje uci ,nista kupiti u nedelju.Nek pazari budu 0 i sami ce oni prestat radit. Bojkot je jedino rijesenje. Pr.ona pekara sto se zatvorila zbog bojkota.