Komentari (22)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Nije problem u nedostatku radne snage, već je problem što tražite jeftinu radnu snagu, da osoba po mogućnosti ima oko trideset godina, VSS, 10 godina radnog staža, da je spremna raditi prekovremeno i sve to za plaću od 1.000,00 KM
Sve tacno.A svaki oglas im je 1 dan slobodan u sedmici,na radno vrijeme 8 sati.Znaci klasicno krsenje zakona o 40 radnih sati vec u oglasu.Da ne pricamo da ako si prijavljen tretiraju te kao roba,kao da su ti oni nesto dali sto nisu duzni.
neka neka, izrabljivali ste nas kako ste stigli. nece vam imati ko zaraditi penziju. al tako vam i treba
od obecanja ostanka mladih do uvoza jeftine radne snage,svanulo je!
Na ovakvim sastancima trebaju prisustvovati, ili barem biti saslusani, kandidati koji traze posao. Da dobijes posao u drzavnim institucijama kao da si dobio na lutriji. Sistem usporen maksimalno. Privatni sektor je posebna prica. Od mobinga, prekovremenog rada, ne prijavljivanja radnika.. ukratko nepostovanje. Cast izuzetcima i firmama koje drze nivo a ostalo sve dislajk.
A nisu razmatrali kako poboljsati radne uslove dostojne jednog covjeka??!! 2 slobodna dana, 1,5 satnica za prekovremeni, pristojan godisnji odmor.
Sve će uraditi, dovesti nepalce, lobirati u vlasti da im se odobri rad samo neće plate dići u ovom robovlasničkom sistemu. Dabogda svi propali pa morali raditi za platu kao obični smrtnici.
Ima i toga da nece ljudi da rade, drug ima firmu, trazio radnika koji mu je trebao za ovjeravanje dokumenata po opcinama, i tako te neke proste administrativne poslove, plata 1.400 KM i nije mogao da nadje nikog na kraju sam to radi, mala firma je u pitanju, to su poslovi koje svako moze raditi bez skole ali dzaba
jel uz to nudio i 10 dana godišnjeg, 8 sati radno vrijeme bez pauze i sl. ... plata od 1400 je smiješna... da su bili ok uslovi našao bi radnika
dobar konobar sa bakšišpm izađe preko 3000
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Umjesto da se radi na unapredjenju postojecih uslova za NASE radnike,kako bi drustvo u cjelini NAPREDOVALO.Ovi gledaju kako da nam uvoze radnike .Tako ce nam jos srozat drustvo otice sve sto valja i vrijedi doci ce sve sto nevalja,ali eto cilj je raditi za 700 KM .Gazde ce samo ZIVIT
Aha,stali je majku mu
Samo strana radna snage.na Tom he zapad i Evrpa profitirali.
Ima u Nepalu
Podijelite još tzv. stipendija#
Podijelite još tzv. stipendija#
Dajte migrantima radne dozvole.
Slonite vise tog Ecu iz udruzenja poslodavaca...Zbog njega i njemu slicnih i imamo ovakvo stanje.
Ećo bi i vlastitu majku prevesl'o. Sklonite ga jer prvi on traži da mu radnici rade za 600 KM i ostao je dužan radnicima para i para.
Mokri znojavi poderani nemojte toliko raditi