Zbog dobrih rezultata
22

Addiko Bank je jedina banka u Bosni i Hercegovini sa prestižnim certifikatom Poslodavac-Partner

S. Š.
Addiko Bank Sarajevo jedina banka u Bosni i Hercegovini sa certifikatom poslodavac partner
Addiko Bank Sarajevo jedina banka u Bosni i Hercegovini sa certifikatom poslodavac partner
Addiko banka Sarajevo prva je banka u Bosni i Hercegovini koja je prošle godine postala vlasnica certifikata Poslodavac-Partner, a certifikat je ove godine obnovljen uz ostvarenje još boljih rezultata.

Employer Partner, poznatiji kao Poslodavac Partner, prestižno je priznanje koje SELECTIO Grupa, najveća grupacija za savjetovanje u upravljanju ljudskim resursima dodjeljuje kompanijama koje izvrsnim i dobro povezanim HR praksama zadovoljavaju stroge kriterije certifikacijskog tima i time potvrđuju važnost ulaganja u zaposlenike - od prvog do zadnjeg dana u organizaciji.

"Proces certifikacije podrazumijevao je dubinsku analizu sistema upravljanja ljudskim resursima u kojoj nezavisan tim stručnjaka iz SELECTIO tima analizira pet ključnih područja upravljanja ljudskim resursima - HR strategiju, proces regrutiranja i selekcije, upravljanje učinkom zaposlenika, usavršavanje i razvoj zaposlenika te odnos prema zaposlenicima", istakla je Suzana Tihi - Babić, direktorica Odjela za upravljanje ljudskim resursima.

"Ponosni smo na ostvarene visoke rezultate u svim ocjenjivanim područjima, među kojima se posebno ističe strateški pristup u HR-u te inicijative kojima brinemo o zaposlenicama", dodaje ona.

Voditeljica projekta Employer Partner i Senior HR Consultant iz SELECTIO Grupe, Lejla Šubić Šuša, istakla je kako rezultati analize pokazuju da je Addiko banci izuzetno važno da se svi zaposlenici osjećaju ugodno i zadovoljno.

"Naša analiza je pokazala da je u Addiko banci izrazito važno da se svi zaposlenici osjećaju ugodno i zadovoljno na svom radnom mjestu, te da Banka podstiče otvorenu, iskrenu i direktnu komunikaciju, a zaposlenici se kroz različite aktivnosti ohrabruju da iskažu svoje prijedloge, ideje, pa i zabrinutost u vezi sa bilo kojom situacijom“, istakla je ona.

U razvoj Employer Partner metodologije uključeno je više od pedeset vrhunskih HR stručnjaka, a standardi su definisani po uzoru na najbolje svjetske HR prakse.

Ovogodišnja revizija metodologije je najopsežnija do sada te donosi novu perspektivu evaluacije HR-a kroz tzv. Employee Lifecycle koji predstavlja put zaposlenika kroz sedam glavnih etapa.

Danas je Employer Partner proveden u više od dvjesto organizacija iz preko deset zemalja, a zanimljivo je da su neke organizacije, uvrstile certifikat kao ključni pokazatelj uspješnosti HR odjela čime je on postao puno više od priznanja.