Komentari (87)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
U nas je samo sreca sto dan traje 24 sata
im Crkva i HDZ nesto traze Trojka je namah za veliki Kompromis. A Crkva hoce neradnu nedelju zbog mise, a pobozni katolici Konakovic i Forto te pravoslavac Niksic to objerucke prihvataju.
Nedelju treba dodatno platiti 50% ili cak 100% visa satnica i kom poslodavcu odgovara nek mu rade nedeljom. Cim veliki trgovinski lanci ovo podrzavaju jasno je o cemu se radi kubure sa radnicima ne zele im dodatno platiti nedjelje pa hajde da im kao damo nedjelju a natovarimo ih poslom druge dane. Niko im ne brani da nedjelju ne rade sami od sebe i bez zakona.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Ovaj lik uopste ne konta stvari. Radna nedjelja je 40 sati, a osobe rade vec 6 dana sedmicno. O kakvoj ti nadoknadi radnog vremena pricas.
Cim Crkva i HDZ nesto traze Trojka je namah za veliki Kompromis. A Crkva hoce neradnu nedelju zbog mise, a pobozni katolici Konakovic i Forto te pravoslavac Niksic to objerucke prihvataju.
Zato to tegovinski lanci i sve firme imaju zakonom propisan minimalan broj sati u toku mjeseca, koju u sedmici iznosi oko 96h, kada bi ukinuli tu Nedelju koja u prosjeku iznosi oko 12h rada neke poslovnice, tih 12 sati bi morali rasporediti na ostale dane...
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
vikend sub i ned je svugdje u svjetu neradna pa ako poslodavac eli to mora da plati extra ne kao radne dane pa ko voli nek izvoli i tu je odma zadovoljstvo sa obje strane
Kako ljudi ne kontaju. Uvedu neradnu nedelju, ostaje 6 dana gdje radnici rade po 40 sati. Nikakve nadoknade nema. Gdje se moze izvesti gdje je dobar kolektiv i vlasnik/direktor/sef, dogovoriti se da tipa jedni rade subotu malo se vise umore a drugi odmaraju subotu i nedelju, naredne sedmice obrnuto. Sve se moze kad bi se uvela neradna nedelja. A ovaj nikad nije radio 8 sati ni radnim danom a kamoli nedeljom oa ne zna kako je.
Nema tu puno price.Obicnom radniku treba odmor jednom u sedam dana iako sve dravne firme i institucije ne rade i subotom.Oni se bore da ne daju da radnici jedan dan ne provedu odmarajui sa porodicom A oni imaju i subote neradne.Dajte nam pola od onoga sto vi uivate.
Treba petak uvesti da je neradni dan.. Pa nek se bira petak ili nedjelja..?
Ja se nadam da ce sse anarhija izidgnuti pa bar jedan dan da se covjek dokopa ovih pametnih i objasni im neke stvari
Molim za paznju, ako sam dobro skontao ovo da se ne radi nedjeljom odnosi se iskljucivo na trgovce? Sto znaci da kod ostalih zanimanja ostaje isto.
Rece covjek koji nikada vikend nije radio. Mogu li se radnici nesto pitati. Neki referendum.
Ovaj ne zna matematiku. Radna sedmica max 40 sati. Koja nadoknada???
Ostaviti radnu nedjelju ali dnevnica ke trodupla
Malo magare
Koja logika u pm
A kako si naporan lie
Za sve sto bi koristilo radnicima vi nadjete hiljadu razloga protiv.
im se zatvore kladionice nedjeljom podracu
U Mercatoru rade 6 dana u sedmici dajte radnicima jos jedan slobodan dan