Komentari (32)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ovdje ce elektoprivrede vladati jos 100 godina i to je jedina istina.
Elektroprivrede bi sretne bile da im neko skine s grbače prodaju struje po socijalnim cijenama.
Prvo ispričaju bajke i na kraju teksta kažu kako parlamentarni uhljupi nisu usvojili zakon a ne zna se ni kada bi mogli... Ovo je Bosna 1/1
Eee grdne rane
Šta su to USAID i GTZ korisno uradili u bih? Privatizacija??? Strane banke!!?? Poljoprivreda!!!??? Ugasili velike gigante preko noći!!!??? Podržavaju retrogradne političke strukture!!!??? Rezultat: mladi napuštaju BiH!!!
Da bi spomenuti zakoni stupili na snagu potrebno je da ga usvoje oba doma Parlamenta FBiH. Nažalost, niti jedan parlamentarni dom nije još usvojio niti jedan od ovih zakona čijoj izradi su doprinijeli Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) i Njemačko društvo za međunarodnu saradnju E KVRAGU
Stranke će teže ući u liberalizaciju energetskog sektora jer su elektroprivrede zlatne koke stranaka. Apsolutno je nemoguće da se zaposliš u bilo kojoj od ovih institucija ako nisi u onoj stranci koja je u vlasti. Ako bi se pak tržište liberalizovalo, onda bi nam trebale jake regulatorne agencije, kako zbog nekontrole cijena građani nebi ispaštali.
Znaci opet fizicka lica nece moci distribuirati tj. Prodavati struju vec samo trositi je. Koji je ovo supljak od zakona !!!!
kako će fizičko lice imati fiskalnu kasu? eto ti obrt registruj pa prodaju
Neće ga nikada ni usvojiti sve dok se Bičakćic pita
Lijep Zakon ali ne odgovara političkoj KASTI. Da stvar bude žalosnija Vlada FBiH nema Parlamentarnu večinu da usvoji ovaj Zakon. SDP je Jasnu D imenovao za ministricu a NiP Adnana D za ministra. Oboje su imenovani iz zastupničkih klupa, te nakon imenovanja podnijeli ostavke u Parlamentu. Sada CIK koju kontrolira DF i SDA ne dozvoljava imenovanja drugih zastupnika po redoslijedu listi.
Ne laje kuja radi sela vec zbog sebe.....
A parlament će zasjedati 2028 pa ćemo dobiti zakon iz 2021. Ni jedna zemlja ne uništava samu sebe kao BiH.
Jos samo da se sastane parlament i da usvoji prijedlog nametnute vlade. Jedan clan, jedan glas u energetskoj zajednici? Gluho bilo.
Treba uništiti taj monopol Elektroprivreda koje prodaju struju ispod proizvodne cijene. Tek kad struja bude po tržišnoj cijeni onda će u biznis ući tajkuni da nas deru.
ovo samo znači da će struja svima poskupiti
Iz čega izvlačiš zaključak? Nigdje ne piše da će ugalj poskupiti 😃.
Ovo je moderan i dobar zakon….u Austriji je donesen prije par godina i veliki broj fabrika i velikih postrojenja troši svoje vlastite energetske resurse, ne ovise o cijeni energije na trzištu koja je puno veća nego u BiH
Koliko je u Sarejevu prikljucak na mrezu nas u usk oderu ko da smo iz finske