Komentari (72)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Jedan od rijetkih nacelnika koji je preporodio opstinu u kantonu i sire, samo naprijed 👍
Novi Grad Sarajevo ima 118k stanovnika i firme koje uprihode godišnje cca 4 milijardi KM što je per capita 33.898 KM. Novi Grad je u martu 2022. fiskalizirao 344 miljuna KM prometa što je per capita 2.915 KM. Nije loše, ali ima općina koje su ekonomski puno produktivnije od općine Novi Grad Sarajevo.
Evo npr. kako Novi Grad Sarajevo stoji kada bi se uspoređivao s Zapadnohercegovačkim kantonom? ZHK ima 81k stanovnika i firme koje su u 2021. uprihodile 4.4 milijardi KM što je per capita 54.320 KM. ZHK općine Široki Brijeg, Grude, Posušje i Ljubuški su u martu fiskalizirale 344 milijuna KM prometa što je na njihovih 81k stanovnika per capita 4.590 KM. Zapadna Hercegovina je produktivnija od Novog Grada.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Opstina novi grad bi stala kad semir ode, ali ja mislim da je on kapacitet za premijera federacije. Ko god je skolu zavrsio vani, to se vidi po projektima i napretku. Ali i da ostane nacelnik, gradjani ce osjetiti njegov rad i rezultate. Svaka cast. Samo nastavi.
Samo vi dajte pola njemacke plate neće narod otići nigdje.
Bravo Semire . Semir bi trebao biti na celu Vijeca Ministara ili premijer Vlade F , kako bi sav potencijal svoj usmjerio jos vise na izgradnju drzave
Kad kaže ‘ova priča’ naježim se. A zapravo i jest samo priča. Nigdje ni slova kakva je to autoindustrija, hoće li se Tesla proizvoditi. Ili ipak samo auto navlake.
“Bih i regiji” - Rimac nije ni u istoj kategoriji a kamoli da se poredi
ne odlazi omladina zbog posla nego zbog lopovluka i mafijaske drzave gdje se krade i zataskavaju ubustva rumenko
A šta je sa platama ?
Pofali me moja jezicino.Prica predizborna.Neka to potvrdi neko nezavisan?
A ZRAK kume, propada ti na tvoje oči! Efendiću ne skreći pažnju ovom glupostima i uradi nesto za ZRAK!
Kakva bolan industrija u Sarajevu?
Ubiti covjeka u sred bijela dana i ne odgovarati za pocinjeno krivicno djelo ugrozavanje saobracaja sa smrtnim ishodom je vrhunac nase drzave i slika i prilika da zakon u nasoj zemlji nije isti niti jednak za sve. Nije isti za mocnike i sitnu buraniju.
Efendic je od najmnogoljudnije opstine , realno najgadnija po stanovnistvu , napravo iskorak stoljeca . Digao opstinu na noge . On je jedina svijetla tacka u Sa zadnjih 30 god da je nesto izgradio i stvorio . A da se razumijemo ne volim sda :)
Meni je smijesno pricati o autoindustriji, kada govorimo o firmama koje siju navlake za sjedista u vozilima... da radimo na softveru, proizvodimo motore ili gume, onda ok.
Ubije li se kad kakav pjesak onako usput aa Semke?:)
Vozis i ti , drug svima se moze desiti , uzasno je radovati se ljudskoj nesreci . Moj komsija ubio je zenu slucajno bukvalno pukao lik, nije to mal teret . Ali eto ima as bez duse vise od ovih sa dusom .
Ovaj Efendic placa botove ko niko, gdje god vijest o njemu botovi pisu hvalospjeve
aj ne seri gradis ono malo bazena na dobrinji cijelu vjecnost