Komentari (63)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
mi smo slijepo crijevo Evrope, sta se nadate
izgleda nikad nisi cuo za elektricno vozilo koje se poceli proizvoditi u Bosni. I da, domaći je proizvod. Pa vatrogasna vozila koja se proizvode u Bosni. Pa jahte. Pa roboti za industriju. Uskoro i vojni dronovi sa nasom vlastitom municijom
Ovaj sto prelazi pjesacki kod nas ne bi prezivio prvi sat vremena!!! Posto nasi klocevi voze preko pjesackog kao auto putem!!!
Nasao bi se jedan da ga baci u Rijeku, snimi sve i okaci na Socijalne mreze.
Ovo sve treba zapaliti
nemamo mi napredne ministre obrazovanja ko estonci. Kod njih su skole opremljene stampacima u boji,laptopima,smart boards i najvaznije djeca skoro da ne pisu domace zadace. Moramo vratiti Titine kabinete fizike,hemije.. u osnovne skole,a univeeziteti moraju dobiti zajednicke balkanske institute za AI,kvantno racunarstvo..
Ovi roboti su bolji i pametniji vozaci garantirano od saraj-lija :).
PacinoAl, ba, zamoli Estonce da ti naprave kakvu digitalnu mješalicu da ti olakšaju pos'o.
2024 godina , roboti su tu, a narod na balkanu jos raspravlja ko je veci srbin, hrvat ili musliman 😏
zahvaljujuci politicarima na vlasti… od 90-ih prica se nacionalna prica ovce trpaju u torove i nista se ne mijenja… a narodi OVCE SAMO BLEEEEEE jedino dobro od svega nakon 90-ih su sto znamo sa kim zivimo i dijelimo drzavu… nama pored domacih izdajnika ne treba inostrani neprijatelj i sve dok je tako imamo OVO STANJE QUO ide ona poznata MI TO VOLIMOOOOOO MI TO VOLIMOOOOOO jer da ne volimo promijenili bi ga
Bosnjak a ne musliman...ne podvaljuj
Kako bih rado ove robotice iskamenjao ili palicom polupao...
nije ovo seljacino kameno doba da lupas… obrazuj se malo idiote kamo srece da polupas racunar ili mobitel s kojeg pises pa da ne gledamo vise tvoje debilne komentare
@geodet Ma Alija ba napisao u svojoj dehklaracija kako će Bosna praviti robote po ugledu na Pakistan baa. Iz mrskog "srpskog sveta" je i Miomir Vukobratović koji izmislio Zero moment point koji je osnov humanoidne robotike, zatim Rajko Tomović koji izmislio prvu bioničku šaku. Sve je to nastalo u mrskoj Smrdoslaviji i srpskom svetu. Bošnje samo kukaju za investicijama (čitaj sadaka). A dosad dobili dovoljno da izgrade malu Švicu, a nemaju za puta do Tuzle.
Ta finska i ovako pusta, nema ljudi bog zna, i sad još i robote puštaju na dostavu! Bit će im stopa samoubistava još za 20% veća! Ionako vode u tom na svjetskom nivou!
istrazivanja su pokazala da vrijeme dosta utice na stopu samoubistava u tom dijelu svijeta… a ti ciljas na nezaposlenost sto je u domenu naucnefantastike bar sto se tice opet ovog dijela svijeta! prije ce se tamo roknuti neko iz dosade nego od gladi i neimastine
Sta ce oni,nikad nisu probali jagnjetinu u jablanici
Ovo smo mogli biti mi, da su nasi primitivni i glupi politicari prepoznali snagu nase dijaspore, koja vlada svjetskim tehnologijama, koja je zaposlena u svim svjetskim tehnoloskim gigantima!
Da,uglavnom kao vozači ili čistači. Za ovo ti ne treba vlast, treba samo pametan da budeš. Ali mi to nismo, zato čuvamo babe, zidamo, čistimo, peremo prozore, radimo na benzinskim... I onda takav dođe iz Minhena s BMW-om i priča kako su drugi prepoznali njegov potencijal. U čemu potencijal??
Necu da mi robot sve radi.
pa ozenio se da ON radi a ne drugi cuj placati robota a nehljebar da u cosku sjedi i gleda gole zene po internetu e pa nece da moze rodjo 🤪🤪🤪🤪🤪🤪
unapredenje zivota kroz izbacivanje radnih mjesta logcno
Izbačeni glovo dostavljači a ubačeni ovi roboti. A ko pravi robote? Pa j b g moraš ići malo u školu, primenjena matematika, fizika... mi smo narod duduka, ali i škole su nam na nivou da brojimo ovce na Novom Zelandu. Mješalica, malter, lopata - osnos cement, kreč, pjesak, voda.
Sad će im Đoković teniski komplex složit