Komentari (21)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Umjesto da su Prenj kao najzahtjevniji počeli prvi, on će biti zadnji. Tako da nekad,... 2050te gotovo. Pola nas ovde neće biti živo. I opet taj zla evropa poklanja pare. Bratsku istok ni kinte.
Jesu ovo finansirali za katolike dionicu ?
Cuj Prenj? Prenj je dugacak +12 kilometara, HDZ mafija moze na njemu puno ukrasti, ali ne znaju most napraviti kod Pocitelja, a da znaju nzpraviti tunel koji ce biti cetvrti po duzini u Europi?
Šta je bilo sa dionicom oko Počitelja ? Trebala biti još prije 1. Maja otvorena, evo još malo septembar, nikom ništa ?
HDZ je seksao. Zeznuli most, most napukao i sad se vade. Platiti ce FBiH novi jer HDZ gradjevinska firma nije znala betonirati most, pa je pukao. Nije steta velika, +30 miliona eura!
Sve napisete samone i ko ce da gradi?
Nije bitno, bitno je da ce HDZ uzeti lovu!
Spojiti do Doboja i stop. Okrenuti se busenju Prenja, brzoj cesti kroz lasvansku dolinu, nekom tunelu Turbe-Jajce i povezivsnju sa Krajinom. Povezati konacno Tuzlu sa Sarajevom. Meni je ocigledno da se ceste grade kao priprema za podjelu BiH. RS odlicno napreduje sa autoputem Banjaluka-Brcko-Beograd a uskoro i Pale-Visegrad-Cacak. HZHB odlicno napreduje sa tzv obilaznicom oko Mostara, cestama po SBK. A Bosnje kao da im je obecan Neum izgradise put preko Stoca (okolo), ostalo zanemarili.
Doduse, ima nekih radova na putu Sarajevo-Gorazde, eno rovi se uz Igman iz Hrasnice, kazu 3 trake. Pa ce preko Trnova i Grebka do Gorazda. Kakogod, sve mi nekako mirise na Cap-Carap.
Nemoj slučajno da vidim da se gradi kakvog puta za TK
Koliko ce jos para biti pokradeno do zavrsetka famoznog koridora 5c?
Ovaj Lasic lupeta li lupeta. Do kraja 2026.g. do Save? Pa cak i da gleda samo federalni dio, a glupo je ako tako gleda, nece biti zavrseno. A sta je sa dijelom koridora kroz drugi entitet?
Prvi put sam cuo za ovaj koridor kad je lijepa nasa napokon pocela praviti autoput zg-st. 24 god kasnije, to jos nije gotovo. Bosna je tragikomicna farsa.
Kao da sam negdje davno cuo za ovaj 5C koridor.
Naš plan je da cijeli potez od Sarajeva odnosno Bradine do Save bude u funkciji u drugoj polovici 2026. Jeste li se igdje do sada držali plana :-P
U ZDK i SBK samo ceste s domicilnim se grade, i nogostupnici... bravo za Ceste FBiH i AC FBiH... valjda tako i u Konjicu...
Mostar Sarajevo neće ni biti ukoliko se odluče za tunel prije 2038 a za sjever ako ih sva sreća posluzi i ne budu puno hapali moglo bi bit 2029
Ozimice - Poprikuša još nije ni potpisan ugovor za gradnju , a dionica duga 12 km sa 9 mostova i 5 tunela.... znači do Doboja prije 2030. ništa, a do Mostara pogotovo, gledajući dosadašnju dinamiku radova.... zašto za tunel Prenj nije u planu da se koristi TBM metoda iskopa, mogao bi se brže iskopati???
Nemila poprikuse, potpisano 2019,zavrsetak 2021,cijena 60tak miliona , 5,8 km, prolongiran zavrsetak do 2026,cijena zbog izmjene trase 120 miliona ura.. Ima li iko da nad gleda izgradnju Vc? Nonstop se daju nekakava nepovratna sredstva ovim uhljupima.Rade 3 firme od tri stranke i uzimaju novac i to je to. Na izgradnji je pljacka epskih razmjera ali mi se zabavljamo sa Ramom, Dodikom, trojkom,tramvajima, litijumom i ostalim glupostima...
bas su optimisticni ovi iz EU da ce se to napraviti nekad hahah
Ovo onaj lik sto je odavao pocast dobrovoljcima za v. Srbiju u Bratuncu?