Komentari (32)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
A ko ce krivicno odgovarati sto nije uplacivano redovno? Po Zakonu je to obaveza koja se mora redovno placati.
Cijih para Vi uvezujete staz da niste mozda sebi smanjili enormne plate pa dali za te doprinose
kako su primali platu a nisu bili uplaćivani doprinosi, svi koji su pustili te uplate da odgovaraju
Ako obični samostalni trgovac ne plača doprinose redovno odma kazna a vidi ovo oko rudnika
Prije 5 godina u rudnik Kreka ulozeno je oko 20 miliona u modernizaciju opreme. Za 5 godina proizvodnja sa 3,5 miliona tona godisnje pala na 2 miliona tona. Uz vidljivo smanjenje potrosnjezbig nerada, do smanjenja evidentiranih iskopanih kolicina uglja doslo i zbog kradja. Svi vide kamione koji tovare ugalj i odvoze na drugu stranu ali se prave mutavi. Povecajte proizvodnju, smanjite kradju ili prijavite istu i rijesen problem.
Pravit ćemo rudare od blata,,živi bili pa vidjeli
Kako to da se može pustiti neto plata bez poreza i doprinosa ? Zar to nije zabranjeno ? Dokle će se više trošiti budžetske pare za to tzv. uvezivanje staža ? Ionako to je samo pretakanje iz jedne u drugu blagajnu, iz budžeta FBiH u PiO FBiH.
Bravo Fadile, bravo FBiH.
Kad od 2009. Ne plaćeš doprinose rudnicima, nabijes oko 300 miliona duga… ovim tempom rješićeš problem … NIKAD ! Ima li koji mudonja iz realnog sektora da smije ne platiti doprinose 3 mjeseca ?
MaCer vam kriminalnu hoce li iko otkaz da dobije. Kako mozes poslovati,u javnoj firmi, u firmi u kojoj nisi staz uvezao X godina?
I poruka za radnike...Vasa adresa za proteste su direktorske kancelarije a ne institucije. Vilama da ih smjenite.
Mislim da je ovo sve prevara nisu oni nista izdvojili to su pare rudara jer samo se trebamo zapitati gdje su pare od izvoza elektricne energije jer je izvozimo i to u velikim kolicinama ,tako da se sada samo placa ono sto su rudari zaradili jer su i oni dio elektro privrede .Izgleda da je i kod njh ona profit je samo moj a ako si u manjku vadi se .
Hahaha,pa gdje ide razlika para od bruto do neto plate,sve je prikazano da je odbijeno.ovo nema ni u jednoj banana drzavi na svijetu.
Šta je sa ostalim radnicima koji nisu rudari.
Ostali na Biro!
Sve preko leđa Elektroprivrede.. A svi je pljuju.. I rudari i privrednici koji dobiše struju za 20% od tržišne.
Znas li citati???pise iz sredstava rudnika,a kao pozajmica od strane ep
Sebe nagraduju sa 5-6000 mjesecno... A ove ce kamarade staviti na sadaku od 380-450km... Da se bave carolijom prezivljavanja!