Od naredne godine
0

Izvršni direktor Amazona traži od radnika da se vrate u ured, ukida se rad od kuće

A. Ku.
Andy Jassy (Foto: EPA-EFE)
Andy Jassy (Foto: EPA-EFE)
Izvršni direktor Amazona Andy Jassy saopćio je da ova kompanija traži od svojih radnika da se vrate u ured na puno radno vrijeme. Do sada je za uposlenike važilo pravilo da u toku sedmice najmanje tri dana moraju provesti u kancelariji.

On je kazao da je potez ukidanja hibridnog modela osmišljen kako bi se poboljšala saradnja i međusobna povezanost među uposlenicima kako bi bilo omogućeno pružanje najbolje usluge za klijente, ali i kako bi se unaprijedilo poslovanje.

"Kada se osvrnemo na proteklih pet godina, i dalje vjerujemo da su prednosti zajedničkog boravka u kancelariji značajne", rekao je Jassy.

Promjena će stupiti na snagu od januara 2025. godine.

Kompanija će i dalje poštovati olakšavajuće okolnosti, kao što je briga o bolesnom djetetu i unaprijed odobreni rad od kuće ili hibridni aranžmani.

Amazon se pridružuje rastućoj listi velikih američkih firmi koje se vraćaju politici rada pet dana u sedmici, uključujući Boeing, JP Morgan Chase i UPS.

Podaci pokazuju da veće kompanije prednjače u zalaganju za više stalnog rada u uredu.

Jassy je također najavio korak za smanjenje "birokratije" unutar firme, nagovještavajući neželjene posljedice Amazonovog agresivnog zapošljavanja nakon ponovnog otvaranja pandemije i moguće otvaranje vrata za otpuštanja.