Komentari (26)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
ljudi se bore za 3 a kod nas jedva dobiju i jedan slobodan dan i kako ce onda ta familija odgajati djecu...sve je vise narkomana po ulicama jer se roditelji ne bave djecom jer moraju da rade da bi prezivjeli a niksic kupuje auto sram ga bilo
A gdje to ti radiš? Skoro svaka hala danas daje slobodne vikende, a kamoli šta ''gospodskije''.
ovdje među ovom robovlasničkom podneblju to je apsolutno nemoguće, jer svi robovlasnici gledaju kako će maximalno da te iskoriste ..
hm.... ovo mi lici na ono "hajde evo radi 4 dana, a 3 dana troši novac" ....
Kaze voli svoju drzavu ma NIKAD.
Zapamtite, firmi je bitan samo PROFIT. Sve ostalo je fatamorgana.
sedmicno radim 74 sata
Ima li šta novo u Ukrajini?
Ima, lete Rusi u zrak
i kod nas će za jedno 30 godina
Kod nas je planirano da se uvede i 8 radnih dana.. Sve je moguce.
Pametno, raspadaju se porodice, djeca i porodica su totalno zapostavljene, kome ti onda sluzi bdp
to nece moci izdrzati sistem , samo rad stvara drzavu zamisli da kinezi uvedu 4 radna dana pa propali bih za 24h , ovim tempom kako je nasa lijepa bejha nastavila stici cemo njemacki bdp u naredni 5 godina
Hajd' ti to objasni ovim što fataju krivine....Da se u Jugi poslije " sv. rata radilo po 4 dana bili bi ko Bangladeš. Jednostavno NEMERE :)
U BiH političari žele da radnici rade 8 dana u sedmici!
radi li se svaki dan?
Kod nas te poslodavac iscijedi 50-60 sati sedmično za 400
Pa sto ostajes kod takvog poslodavca?
kod nas se jos aktivno ne raspravlja o neradnoj nedelji :)
Ne odnosi se ovo na prodavnice, pumpe, kafiće i slične usluge. Nećeš hljeb kupovati u četvrtak, da imaš do ponedjeljka. Samo buranija svetkuje nedjelju, ko da ostali na placenijim poslovima ne rade na svoju ruku subotom i nedjeljom. Ovi što se najviše zale, mahom imaju 2 slobodna radna dana samo ne kače oba dana vikenda. Daj hljeba i igara.