Komentari (152)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Prosjecan gradjanin BiH se citav zivot bori sa stambdnim pitanjem. Nigdje na svijetu nije takav odnos cijene m2 i prosjecne plate koja je ocajna. Jednostavno nije u mogucnosti osigurati solidno stambeno pitanje
@gooUser1589158311 da... Ja radim za 1400 KM a taj isti posao je u Njemačkoj najmanje 2500 € plaćen. Kome je lakše?
@311 Jeste kirija 1000 eura ali je plata 3-5 hiljada eura uz maksimalne mjesecne troskove do 1000 eura. Znaci ostane ti minimalno 1000 eura cistih da radis s njima sta hoces. U bosni stan 300-400 maraka, plata 600-700, na to dodas rezije i izadjes na 600-700 maraka. Znaci za stan trebas citavi platu da potrosis.
PRIKAŽI ODGOVORE (7)
dok ne dodju djeca, dovoljno je 50 kvadrata
Uzmes stan, nakon 2,3 -5 godina dodje prvo dijete i sta dalje? Kredit za stan ni blizu otplacen, a svi zaglavili u 50 kvadrata.
dok otplatis i tih 50 kvadrata, nisi vise u stanju djecu praviti XD
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Kuca je kuca, a mi se svi zbili po ovim stanovima. Ko zivi u kuci vise je opusten
Kuca je kuca, a mi se svi zbili po ovim stanovima. Ko zivi u kuci vise je opusten
Sarajevo i mladi.....ma to je i jos vise ce biti, grad staraca. Sve ostaje samo na prici....podsticaji....zaposlenja, prica za naivne-glupe.
Vlast u BiH, POGOTOVO u Sarajevu najveci podsticaj mladim daju za vize i rad u drugim drzavama. Toliko ulaganje u obrazovanje (mladi sami sebi placaju, stipendije su za privilegovane), kod nas se ne isplati mladima ostajati i biti na grbaci roditelja. Fakultetski obrazovana mlada osoba u Saraj. nikako ne moze naci posao, ali zato Sa puno ljudi iz svih gradova BiH. Ok, da je bar pola pola, ali ovako, mladi iz Sa najlakse dobiju vizu za rad vani.
Odrasla sam u 50 kvadrata i evo, šta mi fali? To je prvi stan, ne moraju u njemu ostati doživotno ako svojim radom i trudom sebi omoguće veći stan.
Nisu ograniceni nego ako ima para za stan od preko 100.000 ko te hebe. Pa ti nisi ugrouen sekunde
Nema Sarajevo sarajlija vec je to Foca,Visegrad,Gorazde,Kiseljak,Konjic,Sandzak,Albanija,Bugojno,Livno itd.ja nisam upoznao sarajliju da mu je korijen iz Sarajeva.Tako je sad u Njemackoj 90% BIH otislo tamo i sad svi Njemci jbg tako i Sarajevo sve sarajlije.
Ako imam 100.000 imati ću i tih 110.000. Riješite probleme mladih ljudi, zabranite poslodavcima prijave na minimalac.Istjeraju me napolje kad spomenem stambeni kredit sa platom od 520,00.Druga stvar koja bi bila od veće pomoći od ove 10.000 sadake je da se ukine trošak prema državi kad prvi put kupuješ nekretninu..Iz državne banke ponudite kredite po kamati koja je razuman za tu vrstu stanovništva.100,000 na 15 godina,sa kamatom vratiš minimum 135,000.
"...sve mlade bracne parove treba castiti sa 10 000 KM bez obzira koliki stan ce ko kupiti...evo prijedloga za skromnije budgete :stan nov cca 80 m² u tkzv. "neatraktivnim dijelovima grada".Kredit (metodom rate-ukupni dug manji za cca 10 000 KM) od 150 000 KM, 3% kamata na 30 god.Ugovor o zivotnom osig. kod iste banke i uplatom od cca 330 KM/mjes.osigurati vracanje glavnice.Kamate vracati prve god.cca 460 KM/mjes.do 100 KM/mjes. zadnje godine..."
Zar smo toliko zaostali
Ma sta me briga malo mi babo dao da dozidam uz njegovu kucu heheh,
Ako postoji grad parazit koji zivi na racun drugih onda je to Sarajevo.
i jos nam morate pusit haha glupane glupane
komedija
Treba im omogućiti da kupuju stanove po 150 kvadrata i još ga pomoći, ma dajte molim vas
Ja bih se sad potpisala da se subvencionira 10% kredita kojeg smo zadnjih 10 g.otplacivali muz i ja. 54m2 nisu komocija, ali za par koji tek pocinje zivot je vise nego dovoljno. Ne mora se imati sve i odmah, de se malo iz tog holivudskog balona vratite u stvarnost