Bila u vlasništvu JKP
57

Na javnoj licitaciji prodana Autobuska stanica u Zenici za tri miliona KM

E. M.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Autobuska stanica Zenicatransa u Zenici danas je na raspisanoj javnoj licitaciji prodana za 3,15 miliona KM firmi Špic-beton koja je dostavila najbolju ponudu.

Kako Klix.ba saznaje na javno nadmetanje prijavile su se dvije firme, od čega jedna nije dostavila potpunu dokumentaciju te je po automatizmu ponuda Špic-betona bila jedina važeća i prihvatljiva.

Ovo je bila 21. prodaja cjelokupne imovine koju je stečajni upravnik Zenicatransa raspisao, a u prodaji je bila autobuska stanica površine 2.285 m2.

Podsjećamo, u septembru prošle godine tročlano sudsko vijeće Kantonalnog suda u Zenici potvrdilo je presudu Općinskog suda u Zenici u slučaju "Autobuska stanica Zenica" 17. marta 2023. godine čime je ova presuda postala pravosnažna, a nekretnina i zvanično postala vlasništvo javnog preduzeća.

Zbog slučaja Zenicatrans, između ostalog i izuzimanja autobuske stanice iz imovine JKP Zenicatrans u vlasništvo Grada Zenica, pred Kantonalnom sudom se vodi suđenje gradonačelniku Zenice Fuadu Kasumoviću i njegovim najbližim saradnicima.

Rok za uplatu iznosa na račun JKP Zenicatrans je osam dana, namom čega kupac ima obavezu da u narednih osam dana uđe u krug autobuske stanice.