Za razvoj i saradnju
99

Načelnik Ilidže Nermin Muzur dobitnik priznanja "Evropski najnačelnik"

B. R.
Uručenje priznanja "Evropski najnačelnik" Nerminu Muzuru (Foto: Općina Ilidža)
Uručenje priznanja "Evropski najnačelnik" Nerminu Muzuru (Foto: Općina Ilidža)
Iz Općine Ilidža su saopćili da je načelniku Ilidže Nerminu Muzuru (NiP) na ceremoniji "Evropski najmenadžer i ličnost godine" dodijeljeno, kako su istakli, specijalno priznanje "Evropski najnačelnik".

Napomenuli su da je riječ o ceremoniji koju organizira "Evropska nezavisna agencija za izbor i promociju najuspješnijih poslovnih ljudi i kompanija".

Nagrada, koju je dobio Muzur, odnosi se na, kako su naveli, doprinos razvoju i jačanju regionalne saradnje i jačanju vladavine prava te na kontinuirani rad i rezultate rada u razvoju općine Ilidža, posebno kada je riječ o razvoju biznisa i infrastrukture na području ove općine.

"Ovo je veliko priznanje za moj tim i mene, za naš rad, ali ujedno i obaveza da isto opravdamo kroz naredni period", izjavio je načelnik Muzur.

Muzur i ostali dobitnici priznanja (Foto: Općina Ilidža)
Muzur i ostali dobitnici priznanja (Foto: Općina Ilidža)

Kako su saopćili iz Općine Ilidža, evropski nezavisni žiri, sastavljen od uglednih evropskih i svjetskih menadžera, naučnih i javnih radnika te ranijih dobitnika nagrade, "Evropsko udruženje menadžera" i časopis "Euromanager" jednoglasno su donijeli odluku o dodjeli najveće evropske nagrade načelniku Muzuru.

Dobitnici priznanja na ceremoniji
Dobitnici priznanja na ceremoniji "Evropski najmenadžer i ličnost godine" (Foto: Općina Ilidža)

Žiri je imao u vidu, kako su istakli, ogromne Muzurove zasluge i doprinos, prije svega u uspješnom vođenju i unapređenju općine za vrijeme njegovog mandata, potičući razvoj biznisa, infrastrukture, u saradnji s drugim općinama, a prvenstveno s građanima Ilidže.

Muzur sa saradnicima na ceremoniji
Muzur sa saradnicima na ceremoniji "Evropski najmenadžer i ličnost godine" (Foto: Općina Ilidža)

Ceremonija proglašenja, kako su naglasili, najboljih od najboljih u biznisu jugoistočne i srednje Evrope okupila je najistaknutije lidere iz poslovnog svijeta Bosne i Hercegovine i okruženja, promovirajući izvrsnost i uspjeh u različitim sektorima. Događaj je pratio veliki broj medija uz direktan televizijski prijenos, saopćili su iz Općine Ilidža.