Komentari (113)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Zenica radi, Sarajevo se gradi ;) Bilo i ostalo a jos nam daju i epitet “cernobilaca” a guse se u svojim govn**a svaki dan.
Sta se radi u Zenici to i ostaje u Zenici, posteno. Privatna firma, porez se placa Ze-DO Kantonu. Za to se i bori Sarajevo, da po mjestu uplate poreza se on i rasporedjuje.
@Gandra_1 Kako te bolan nije stid pisati to kada KS pri rasporedjivanju javnih prihoda ima koeficijent 2.0 dok ostali dok isto ne doprinosi ni pola toga!
PRIKAŽI ODGOVORE (5)
Bošnjaci, na ovoj listi top 10 izvoznika i uvoznika imate svega 1 firmu u bošnjačkom vlasništvu među uvoznicima i izvoznicima. Sve ostale firme su u stranom vlasništvu, dvije firme su u srpskom vlasništvu i dvije firme su vlasništvu hercegovačkih Hrvata.
Bošnje, vaša ekonomija je ovisna o stranom kapitalu i javnim firmama. Stranci vam drže 50% ekonomije. Stranci vam drže 50% izvoza. Meni ovisnost o strancima ne budi neku perspektivu U Zapadnoj Hercegovini 95% ekonomije držimo mi domaći.
Prpa kod srba, em nemaju niti jedne jake firme em moraju prodati ovo malo što imaju da bi vratiti dugove
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Najvise izvoze a Zenica dobija povrat nula bodova od poreza
Sve vodeće firme iz tzv. Srpske Republike Bosne i Hercegovine!
Uzmite firme koje su samo izvoznici pa onda pravite neku listu.
Dzaba Zenicanima sav taj ekonomski uspjeh kad zive u Norilsku
Da smo Bog do svi ko Hrvati u ZHZ, bili bi mala Švica
Jest zato ih je ostalo 80 000 odoše svi u Hrvatsku i Irsku kolko im je lijepo
gooUser1613251566, u ZHK je 1991. živjelo cca 75k stanovnika, danas 81.500 stanovnika. ZHK je stabilan i vitalan kanton sa svojih 81.500 stanovnika jer ima 800 do 850 prvašića i 800 do 850 rođenih svake godine, ne može idealnije. ZHK je jedini od svih kantona imao rast broja rođenih 2021. u odnosu na prošlu godinu. ZHK ne treba više od 100k stanovnika ako želi da svi koji u tom kantonu žive imaju ugodan i lijep život.
sve goli besposlicar i boot nasao davati neke "naucne" cinjenice... radnih dana u komentarima nula
Dok se Sarajevo borilo za opstanak u ratu hercegovci su trgovali bez poreza, krali 90% donacija koje su stizale u Sarajevo neznam o kakvoj sposobnosti se hvalite katolici iz hercegovine kad ste sve brendove uzeli dok su se u Sarajevu borili za goli opstanak, plus sve velike firme su bile porusene do temelja. Najvise para ipak danas ima u multikulturnom Sarajevu gdje i dan danas odjekuju crkvena zvona zajedno sa Ezanom.
Bide na mapi Sarajeva za izvoz a najveću zob uzimaju
Da se ne krade, tj.da se korupcija spusti na nivo prosjeka EU, i da se reformise administrativni aparat, imali bi svakcarski standard. Ali, kome je to u interesu da kad će Bakir, Mile i Dragan da im poklone Elektroprivredu, Telekom BiH, šume i rudnike pa će u ovom Raju na zemlji da imaju svoju koloniju. Poštena inteligencija na čelu sa radničkom (srednjom) klasom nosilac je sveukupnog razvoja. Mi na Vlasti imamo nepoštenu inteligenciju.
A gdje su firme iz bliskoistočnog sarajeva
A gdje su firme iz bliskoistočnog sarajeva
Kad se radi Sarajeva nigdje
Ekonomija u rangu Bangladeša.
Gdje nestade Prevent , doskora prvi . Mada je imao vladu Federacije iza sebe ( Novalić , Džindić ) , po vlastitim tvrdnjama pobijedili Volkswagen , a onda potop . Maksimalno su izrabljivali radnike , zabranili rad Sindikata , nisu puštali novinare u Tvornicu a zvali su ih kada Hastor dijeli stipendije da bi malo popravio sliku o sebi . Sve u svemu , samoproglašeni giganti od papira .
Gdje je RS? Ekonomski su jaki nema šta XD