Komentari (28)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
U BiH jos uvijek ne postoji NIJEDNA solarna elektrana industrijske velicine, nijedna. Imamo mikropostrojenja. Tako da sve ove megalomanske najave treba uzeti sa zdravom dozom skepse. Kad se to napravi i krene prozvoditi struja - to ce biti vijest.
skoro duplo manje vrijedi investicija, klasika 300 miliona neopaženo
Hoce li i ovo prodati strancima?
Zlatna koka se ne prodaje.. U ratu se bogatili,poslije rata nastavili uz obostranu pomoc stranki na vlasti i sad su milioneri koje vise ne interesuje trgovina sad je in energenti,hidrocentrale, elektrane, plin, gorivo i pod izgovorom energetske nezavisnosti gradjane potrosace stavljaju u masineriju koja ih cijedi do iznemoglosti a u ovom sektoru ne daju pristup strancima i imaju monopol..ovo su sigurne investicije za saku podobnih.
A koncesionar je?!?
Oplakah od smijeha....kakva prvoaprilska sala jbt
Ne, nije šala, znam jednog od investitora!
A gdje je prenosna mreža koja će prenijeti 500 megavata po satu iz nekakve zabačene opštine? Biće borba u Elektroprenosu. Država firma koja upravlja dalekovodima. Hoće Nevesinje sebi, hoće Tomislavgrad sebi. A para u Elektroprenosu nema za sve.
U Elektroprenosu ima najviše para u BiH.
Drugi problem je što, uz uvjet da i u Elektroprijenosu BiH ima 'prostora' tj kapaciteta, nema kapaciteta za izvesti tu silnu energiju, konkretni radi zagušenja hrvatskoga Elektroprijenosa (HOPS). Nedavno smo imali situaciju da su se elektrane u Hercegovini morale isključivati jer nije energija mogla na zapad radi 'prepunjenosti' sustava u Dalmaciji...
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Ovo je pranje novca
Glupost, pa to se stavlja u pustinje gdje nema zelenila, ovo je pravi način da se trajno uništi poljoprivredno zemljište. Obustaviti ovu glupost ako boga znate!!!
Gdje si vidio plodno poljoprivredno zemljište u Nevesinju na ovim lokacijama
Dobro za njih, znam covjeka sto je pravio projekat, veoma pametan covjek koji gleda sto godina u buducnost. Svaka cast :)
znas ti njega ne zna on tebe