Komentari (41)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Zasucte vi rukave, ako mislite biti konkuretni. Dosta ste nam prodavala maglu. Sad svi imaju tehnologiju. Usput kakvi su uslovi EU kompanija u Kini. Sigurno uzivaju sva prava!
U EU radnici imaju kolektivne ugovore i sindikat koji ih štiti. Nema zajbencije a kinezi neka nose svoje smeće nazad
Čuj direktor kuka da je teško hahahaha
Odvratni kinezi...
Treba se pazit Kine, nisu bas prijatelji evrope i zapadne kulture.
Ja, i...
Pa u Evropi nece moci proci ovi Kinezi ,zasticeni su koliko toliko radnici i imaju veca prava nego poslodavci .Radio sam u USA tamo su ista prava radnika kao i kod Kineza uzas ,nikome ne bi preporucio .
neznate vi kakvo "toksicno okruzenje" vlada kod bosanskih gazdi, i kakve su "kulturoloske razlike" kad ti je gazda polupismeni điber koji se nezna potpisat al zato ukrast zna radniku iz oka...
*ne znate *ne zna *ukrasti.... jesi li i ti gazda ?
Da nece koji slucajno nokat slomit nedo Bog pa sta cemo onda
Sta im rade...
došlo je do tektonskih poremećaja u auto industriji, koja je usput rečeno uglavnom bila fokusirana na motore SUS (ICE) i tu su Evropljani, Ameri i Japan držali primat. sad kad su svi poletili da bojkotuju Sedam Sestara naftne industrije, skontali su da Kina raspolaže ljudskim i materijalnim sredstvima za proizvodnju automobilskih pogona i da im ne treba ni radnik ni rude, ljudi imaju sve. zato popravi šminku i nasmij se kameri
A reče li iko šta im to tačno smeta?
Oni. Se protive a nasima u Njemackoj ledja se raspadaju od rada.
Rad oslobađa.
E jesu se i ovi Nijemci razmijenili, navukao ih javašluk doseljenički.
razlijenili*
Ovako su Nijemci nezadovoljni u svakoj firmi gdje su stranci gazde. Sve nešto žulja, smeta, ne štima.
A oni ubise sve zive... prvo nase em sto ih gledaju kao auslandere em sto ih psihicki lome svaki dan
I što ne valja, u čemu je poenta? Kulturne razlike veliš. Sad shvataš sa kakvim se kulturnim razlikama susreće jedan prosječni perač guzica iz Bosne.