Niskobudžetni prijevoznik
46

Nova aviokompanija od ponedjeljka uspostavlja letove sa Međunarodnog aerodroma u Tuzli

A. K.
Putnički terminal Međunarodnog aerodroma u Tuzli (Foto: A. K./Klix.ba)
Putnički terminal Međunarodnog aerodroma u Tuzli (Foto: A. K./Klix.ba)
Turska niskobudžetna aviokompanija AJet od ponedjeljka zvanično uspostavlja saradnju sa Međunarodnim aerodromom u Tuzli. Istoga dana na bh. tlo sletjet će prvi avion spomenutog avioprijevoznika, koji stiže iz Istanbula.

Na Međunarodni aerodrom u Tuzli u ponedjeljak u 11 sati i 30 minuta sletjet će avion AJet iz Istanbula, u kojem će naći i visoka delegacija Ministarstva za promet i infrastrukturu Republike Turske predvođena ministrom Abdulkadirom Uraloğluom i generalnim direktorom kompanije AJet Keremom Sarpom.

Na ovakav način zvanično će biti uspostavljena saradnja između AJeta i Međunarodnog aerodroma u Tuzli. Trenutno je dogovorena jedna aviolinija koja će saobraćati na relaciji Tuzla-Istanbul i obratno. Također, u ljetnom redu letenja bi se trebala naći i linija za Antaliju.

Koncem augusta uspostavljena je saradnja sa Pegasus Airlinesom, koji također obavlja letove ka Istanbulu, a u proteklom periodu raniji strateški partner tuzlanskog aerodroma, Wizz Air donio je odluku o povećanju broja sadmičnih letova na evropskim destinacijama.