Lijepe vijesti
149

Od ljeta 2025. godine iz Mostara će se letjeti za Stuttgart i Dusseldorf

V. K.
Zračna luka Mostar (Foto: Zoran Grizelj/Pixsell)
Zračna luka Mostar (Foto: Zoran Grizelj/Pixsell)
Nakon što se Zračna luka Mostar pohvalila kako će u 2025. godini otvoriti nove linije za pet evropskih destinacija, danas je stigla potvrda kako će u 2025. godini građani imati i još dvije dodatne linije prema Njemačkoj.
Osim linija za Napulj, Cataniju, Beč, Palermo i najvjerovatnije Bergamo, od 2025. godine građanima će biti dostupne i linije prema Stuttgartu i Dusseldorfu.

Iako iz Zračne luke Mostar još uvijek nisu objavili detalje o kojoj aviokompaniji je riječ, na Facebook stranici je navedeno kako će ove linije biti dostupne od ljetne sezone 2025. godine.

Direktor Zračne luke Mostar Marko Đuzel u izjavi za Fenu je izjavio kako je aerorom zabilježio rast te da se do kraja godine očekuje značajan rast u kontekstu broja putnika.

"Prošle godine udvostručili smo broj putnika, pa tako i ove. Sada smo već na 40.500 putnika. Do kraja godine očekujemo oko 45.000. Da nije bilo ratova i globalnih nemilih događaja, ta brojka dosegla bi 50.000", ističe direktor Zračne luke Mostar Marko Đuzel u izjavi za Fenu.