Komentari (49)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
mlijeko prosipaju, brasna ima u ogromnim kolicinama po skladistima. a cijene nekim cudom rastu ili stagniraju.
Nema većih lopova od pekara, više od pola pekara ne izdaju fiskalne račune, više od pola radnika na crno, svi koji rade u gluho doba sve crnjak. Nema većih prevaranata od njih.
a kod mehe kifla 40 feninga... bože sacuvaj
Zašto ne bi bile ograničene marže na voće, povrće, mlijećne proizvode kao što su sirevi npr. ? Najveći otrov bijelo brašno i šećer . Ne preporućuje se ni djeci , a ni starijima naročito.
Sad sam jos ubjedjeniji da SDA plaćenici budno komentarisu odluke koje njihova vlada nije donosila
Da ne bi vijesti... ne bi znao ko je ministar...a kad mu vidim sliku...pomislim ... neznanje je blagoslov!
Nista znacajno s ovim nisu uradili . Kad je vec sve dobro poskupilo . Trebalo je da se ukinu akcize na gorivo , da se ukine pdv na osnovne zivotne namirnice , da se poveća pdv na luksuznu robu i da se usvoje zakoni da se doprinosi rasterete poslodavcima u korist radnika da bi im plate skočile do 400 KM zavisno od visine osnovne plate . To su konkretne mjere a ove kozmeticke promjene nista nece dovesti do smanjenja cijena hrane . Ovo je neizdrživo .
Nema od ovoga ništa. Dok ovima naleti inspekcija on će na prekoračenjima ubrati desetine hiljada maraka i platiti kaznu od 3000. Ne mislim na granape nego na ove naše poznate trgovačke lance.
Barel 80 dolara i gorivo ne bi trebalo biti vise od 2,10KM a vi odobravate povecanje gotov na 3 KM.. To su trojkasi...
Da se to postuje i da postoje nadlezne inspekcije,kazne,sudovi ,drasticne kazne mozda bi bilo efekta.Ovako trgovacki lanci haraju i uzimaju extra profit poput narko kartela.
dobro ste se sjetili!
Znači, ješćemo samo šapa i hurmašica.
Konacno da je ovo uradeno
Koje gluposti, pa hljeb približno iste gramaže od 1,3 KM do 2,85 KM. Propisali neke marže koje ništa ne znače. A ti tržišni inspektori niti će šta raditi, niti oni to znaju.
Sta je vama, pa Bingo je jači od drzave
Samo naivan moze misliti da je ovo dugorocno dobra odluka...jesmo li ili nismo za slobodnu ekonomiju
U pitanju su osnovni proizvodi ekonomisto, nije sve ograničeno.
5 kifla 1.5km satnica 3 km......
sjetili se poslije 3 godine