Komentari (37)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Kako je to Pavlović zamaskirao. Evo ovako, malo izguglajte sve Aaa i aaa1, 2, 3, i slične rang liste, pa isto tako za B, sve do ovog našeg koji smo dobili. Onda pogledajte da se ovaj rejting smatra "smećem" za bilo koju srednje razvijenu zemlju. Eto, to je naš rejting kao države i svakog od njenih entiteta, "u pet deka".
Isto tako je Pavlović zamaskirao razloge bez da ih kaže i bude "krivac" za očigledno. Kod dizanja kredita za stan, banka traži da isti osiguraš pa su jedini osigurani stanovi oni pod kreditom u državama kao što je naša. E tako je i sa ovim kreditnim rejtinzima za "smeće" države - oni koji ih idu raditi su oni koji se spremaju na dizanje kredita, bez obzira na njihovu nepovoljnost.
Upravo tako Taj rejting je u , kako tamo piše SPEKULATIVNOM NIVOU I LIJEPO PIŠE DA JE NEINVESTICIONI!! što znači samo nastavite da se zadužujete!
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
otkud rs b rejting, haha? Jedva prezivljavaju ne mogu da vjerujem. To je kao rols roys i skoda fabija.
Samo nek je bolje od RS nek bude bolji od Europskih zemalja pa se pohvalite
Velika je sreca sto je FED bolja od RS. Strasni su komentari i novinarstvo Klix-a. Kamenjarski glasnik koji ne vidi drzavu nego pati za trecim entitetom koji nikad nece dobiti dok je zivih ljiljana iz 92ge.
Prije par godina samo što me niste razapeli kada sam napisao da se svaki entitet zasebno zadužuje, da niko ne vraća ničije dugove, jedina zajednička talka što se tiče finansija je valuta i centralna banka. Sramota je da ljudi koji mlate patriotizam gdje stignu ne znaju kako im je drzava uredjena.
Razdvajanje kreditnih rejtinga i svako razdvajanje na međunarodnom nivou nije dobro za BiH a odlicno je za RS jer na ovaj nacin RS stice međunarodno priznanje.
U Americi kreditni rejting imaju građani ponaosob. Rejting, bilo za građane, firme ili bilo kakve subjetke, određuju banke ne države
Pa to je sasvim normalno . Gdje je bijeda a gdje su hadžije.
Nije bas stanje bajno ni u FBIH, pogledaj neke medije koji nisu pod kontrolom trojke, njiva nas svako dva dana zaduzi za novih 50ak mil KM. Pitanje je dana kad ce nam kreditni rejting pasti zbog nemetnute nesposobe vlade
gdje je bijeda, a gdje je malo manja bijeda
Jake ti referencije 😆
Fadile vrati se narod te treba...Ovi Trojaneri ce nas baciti u duznicko robstvo.
dobili veci kreditni rejting nego s Fodilom i kaze vrati se. Vrati se da nastavis pljacku
99 Kad ima neki problem vi iz trojke se pozivate na staru vlast, kad ima nesto dobro onda je to vasa zasluga...Gdje ce Njiva donijeti nesta dobro, lik ne zna recenicu sastaviti kako treba...
Znači da je nova Vlada Federacije kredibilnija od onih prijašnjih.Tako je Tito gradio ,visok rejting 100 milijardi ide odma nema moraš ovo moraš ono uslov ovaj uslov onaj.Nema mora se radit Šejseli se ostave za godišnjeg.😂
Nije, nego se Nikšić & co misle zaduživati, a naše tržište i kapital u unutrašnjem sistemu je ili presušio ili prosto nije dovoljno velik jer ovaj namjerava dizati velike kredite i zavaliti državu u dužničko ropstvo. Dosad nam to nisu dopuštali jer smo bili "kreditno nesposobni", e sad su njemu stručnjaku rekli da je sposoban i red je da se krčmi, pardon investira. A šta će poslije izbora biti i ostati njemu nije ni bitno, on je osigurao svoje potomke u Švicarskoj.
Pa naravno da je bolji najmanje milion puta.. Dok je kod vas Mile na vlasti, crno vam se piše.
Auuu!!! Hajmo, palite auta dižite bajrake! Vake Bosne niđe nema!
Jeste našli s kim ćete se porediti🙄
Nije bitno da li je na vlasti u fbih novalic ili niksic meni kao bosnjaku su ova pre.eravanja o ogromnom razvoju fbih i propasti rs dosadila Svi znamo kako je nastala rs, svi znamo da nema nijednog metra tog entiteta da nije na njemu pocinjem neki zlocin ali sto ne kazete npr da rs ima isti broj km autoputa kao i fbih. Da je u fbih jedno vrijeme benzin bio 2.76 a u rs 2.56, da su tamo jeftiniji mnogi lijekovi itd.. U propasti smo i mi i oni sto prije skontamo lakse ce nam biti
Kreditni rejting dobar, hajmo se zaduživat -vaša Vlada FBiH-