Pofalići
129

Počinje izgradnja novog stambeno-poslovnog kompleksa u Sarajevu, već se ruše stari objekti

D. Be.
Foto: I. Š./Klix.ba
(Foto: Klix.ba)
U naselju Pofalići, na području Općine Novo Sarajevo, počeli su pripremni radovi za izgradnju novog stambeno-poslovnog kompleksa, saznaje Klix.ba.

Kompanija Bulevar nakon izgradnje stambeno-poslovnog naselja "Bulevar" na Stupu počela je pripremne radove u ulici Krupska.

"Ovaj projekat predstavlja značajan korak ka unapređenju infrastrukture i stvaranju novih mogućnosti za razvoj lokalne zajednice. Naš osnovni cilj je izgradnja modernog i luksuznog objekta koji spaja vrhunsku arhitekturu, tehnologiju i dizajn", rekli su nam iz kompanije.

Foto: I. Š./Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba

Objekat će se graditi u više faza, a trenutno je u toku rušenje postojećih objekata na lokaciji.

Što se tiče prve faze, odnosno uklanjanje postojećeg objekta i pripreme gradilišta, radovi su planirani u periodu od 27.09.2024 do 27.12.2024. godine.

Foto: I. Š./Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba

Iz Općine Novo Sarajevo za Klix.ba su kazali da je putem Službe za urbanizam i prostorno uređenje Rješenjem od 20.02.2023.godine investitoru Bulevar d.o.o. Kiseljak izdato odobrenje za radove na uklanjanju postojećeg objekta u ulici Krupska u Sarajevu.

Istom investitoru je Rješenjem od 12.09.2024.godine, dato odobrenje za izgradnju Prve faze stambeno-poslovnog kompleksa (podzemne etaže) na prostoru između prodavnice Jumbo i Mercatora (Ložionička).