Komentari (113)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ovo je odprilike kao da u Saudijskoj Arabiji dignu cijenu benzina na pet dolara. Struja je naš vlastiti proizvod i trebala bi biti najjeftiniji energent.
Političari poput Bičakčića a i Andelija s njim vjerovatno dobijaju "stimulacije" iz vana za prodaju struje... nema gore bagre od naše vlastite , tj bošnjačke
Jeste najeftiniji ali se ne može prodavati 30% ispod proizvodne cijene.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
evo gorivo je pojeftinilo, na njega su se svi vadili da poskupe ? i sta je vraceno na staro?
Niti je sta vraceno, niti ce biti. Ulje 4+ km, puter oko 8 skuplje nego u njemackoj. Da ne govorim o ostalom. EP Bih se hvali najvecom dobiti posljednjih godina i sad ce jos i pored takve zarade da nas "poubijaju" skupljom strujom. A to znaci rast cijena svega drugog.
Na zalost ocekivali smo. Sve je poskupilo od 50%-100%, neka niko ne prica bajke da je potros. korpa u ovoj godini veca za15-20%. Sram bilo kretensku vlast koja nas je dovela u situaciju kada su minusi, da se razbolimo ili da nam oderu kozu sa ledja, jer se ne moze ugrijati...sve poskupilo, evo i struja, plin slab, pelet i briketi poskupili 4X,nema ih jer idu u izvoz ono sto ima, pravi se od smeca. Sram bilo vlast sa zeljom da njihova djeca zive ovim zivotom, karma obezbjedjuje da hoce.
Ako ćemo struju plaćati po tržišnoj cijeni, to znači da nam je svejedno odakle ona dolazi. Odlično, dajte nam struju iz uvoza i TRAŽIMO gašenje termoelektrana, zatvaranje rudnika, oslobađanje akumulacija i rijeka, svega što zagađuje i truje našu djecu. Zašto da dozvolimo trovanje da bi se pojedinci bogatili??? Zašto da se tuzlaci guše u dimu tremoelektrane ako će plaćati struju kao i oni u luksuznim zimovalištima?
I neka Vlada odmah pripremi plan za zbrinjavanje hiljada rudara i radnika tremoelektrana.
Da, Bih bi trebala imat najjeftiniju struju sa obzirom na veliki potencijal koji se ima u vidu hidrocentrala. Kao što Rusi imaju jeftin plin ili Arapi jeftin benzin stanovnici BiH bi morali imati jeftinu struju. Ali pošto svi moraju kraduckat, struja umjesto da bude jeftina biće skupa i to je to
Dosadni ste sa konstantnim izazivanjem frustracija kod gradjana BiH ovakvim informacijama.Kao da stalno kao papagaj ponavljate bit ce zemljotres,niti znate ni kad ni sta,samo nek je zajebano.
Idu prvi sa malim poskupljenjem mrezarine,da naviknu narod na poskupljenje pa ce onda za par mjeseci ooskupjeti i samu cijenu struje...pa cemo imati duplo poskupljenje. A vi u RSu glasajte i dalje za kriminalca Dodika,vec je entitet prezaduzen a biti ce samo jos gore.Ovo vam je zahvala od dodika,skuplja struja odmah poslije izbora.
Kazem , izbori gotovi , posle nekim daju po 100 km i onda ih opleti skroz kroz poskupljenje hrane, a izgleda ce zbog poskupljenja struje mnogi jesti u mraku, prijatno :)
Bošnje nedaju da se grade mini HE,kažu neka rijeke badava teku,makar se smrzavali uz svijeću...struja treba poskupiti bar 50%
Sve je nekako naopako,a i ovo je ocekivano,spominje se poskupljenje mjesecima unazad.Pripremali i sada ce je poskupiti,ocekivano.Ne treba se ovdje nicemu cuditi kad ni jedna ustanova ne radi kako bi trebala.
Šišanje ovaca
I opet Novalić ne valja, što nije dao hoštaplerima da poskupe
Nasi kriminalci u parlamentu i mafijasi na vlasti se zbog toga ni najmanje ne sekiraju. Sebi su dovoljno podigli plate. REVOLUCIJA I OTPOR STOKO!!!
Zagađujete NAŠ zrak i NAŠA tijela termoelektranama da stranicima prodajete struju, da njihove zice duže budu ugrijane i zdrave, a nas trujete. Još nam dižete cijene da bolje zaradite. Nemojte da blokiramo termoelektrane.
Koliko kosta kwh u Bosni?
nije skupo ko ima rapa
Predlazem da prestanemo placati, ne mogu iskljuciti 100.000 korisnika.... U normalnim zemljama je to jedno od osnovnih ljudskih prava, cak i u RS....
Jupi.