Komentari (129)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Pa zatvorite ....pa ćete i vi dobiti platu al u curku. ....
Joj panike oko para, pravo dobro stanje Mile🤣
Što se mene tiče nek zatvore. Svakako RS propada iz dana u dan, ovo će ih natjerati na dodatnu ovisnost o Federaciji. I oni bi da se otcijepe 😂
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Budite vi super sretni ako za dvije godine budete imali radnika i za 2000 minimalac.
Dignite sebi plate u vladi a ovima sa minimalcem spustite na 300 km nek jedu krompra bez mesa dosta im..
Sad ce ta srbadija navalit u inostranstvo federaciju kao i obicno da radi🤣
Fuujjjj
Šta je problem, zatvori firmu pusti nekog drugog da preuzme posao ko će plaćati. Čuj ne možemo kao da je 5000, pa takvi ne trebaju ni imati firmu.
Pa zatvarajte! I treba da zatvarate ako se ne može živjeti časno od svoga rada.
Auuuu, propasce jedna od najrazvijenijih privreda na svijetu!!!! Ovo povecanje je samo pokusaj traktorasa da dodje do jos vise love. Sto ima vise moze sa djecicom vise ukrasti. A vi budale radite za minimalac i budite sretni i ponosni na to da svojoj djecici mozete ponekad kupiti kiflu, a u isto vrijeme predsednikovi jadu kavijar svaki dan i to placen vasim parama.
Zatvarajte i firme!
Ajde šta se sekirate, namiriće Mile iz svoje kese svakom na milju i po minimalac.
Posto vidim da se iz teksta u tekst valjaju gluposti kako Trojka, SDA ili neko deseti namjesta koeficijent raspodjele novca iz drzavne kase da napisem koju. Taj koeficijent se ravna s postotkom stanovnika po entitetima. U RS-u je po popisu stanovnistva 2013. zivjelo 34% stanovnistva BiH i shodno tome toliko dobijaju. Nek je FBiH uplatila recimo pedeset puta vise, RS ce dobiti 34% od ukupne svote, jer se novac dijeli fiksno. Jasno tupani???
500 eura puno? Zatvori radna mjesta u favelama.
Koliko smo mi nepismeni malo je reci. Realni rast plate godisnje je 3-5%. Sve van toga su politicke igrice koje doprinose ekonomskom negativnom soku. Potrebno je da plate rastu, ali postepeno i to tako da se izvrsi odredjivanje minimalne satnice za svaku profesiju. Ovako ce dovesti do toga da cistacica i neko visokoobrazovan imaju slicnu platu. Takodje je potrebno da se rijesi problem sive ekonomije. Svi znamo po par firmi gdje se sluzbeno kao radi na minimalac, a ostalo u kovertu.
Sami minimalac od 1.050 kako sam shvatio i ne bi bio problem, ali je problem što je propisan kaso obavezan i najniži topli obrok koji je kao dio plaće u potpunosti oporeziv a ne smatra se dijelom minimalne plaće, zatim je propisan i minuli rad koji se također ne smatra dijelom minimalne plaće. Tako da bi ovo povećanje zapravo odvelo minimalnu plaću na cca 1.300 KM što će zaista predstavljati problem za ogroman broj firmi
Kome je problem, ne mora ni imati firmu, otići će radnici kod onog kome ne bude problem. Naravno, neće gazde moći za godinu kupiti i vilu i auto i vikendicu al jbga.
Pa zatvarajte i radna mjesta i firme. Niko nije rekao da morate vječno biti poslodavci. Doći će drugi koji će biti zadovoljni sa polovinom godišnje dobiti od one koju vi sad imate, a vi idite šljakati kod tog novog poslodavca za 1.050 KM.
ono kad nemas pojma o biznisu a uzmes komentarisati
Pa zar nije dobitnik Nobelove nagrade za ekonomiju, u slobodno vrijeme predsjednik Republike Srpske, lijepo rekao da će biti toliko? Samo nije rekao da će uvijek biti 50 KM viša od one u Federaciji Bosne i Hercegovine?
Sredit će to Mile ne brinite kod njega moze sve