Komentari (54)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Odgađate neminovno.. I Aluminij je odgađao..
Kad cete prekinut praksu davanja narodnih para privatnim firmama za radove i masine koje rudnik moze raditi?
Nisu problem radnici u proizvodnom sektoru,problem je administracija odnos snaga je 1 na preema 4, samo nemate petlju iznijet cinjenicno stanje
opet ih ublehaši premuntaše......cekaj 2023 pa onda opet nista. e moji rudari,,,,,
Jednostavno: elektroprivrede funcioniraju na broj uposlenih po odredjenom broju proizvedenih kilovata/uposlenik. Nakon integrisanja u EP, rudnicima je trebalo ukinuti ostale sluzbe - sve osim operative i obezbjedjenja. Ako je domaci ugalj skup, uvoziti npr. iz Indije. Ali opet treba biti realan, cijena el. energije je ispod svakog ekonomskog nivoa
Znaci sindikat uspio izdati rudare. Da Pandelija zna da je na nasim zborovima rudari okrenuli leda sindikatu kada je predstavnik sindikata pitao tko ce ovi u Sarajevo na proteste. Svi smo rekli ne. Necemo mi da cuvamo stolice administraciji i upravama. Sumljam da bi bio danas dogovor. 90% rudara ne podrzava sindikat koji se grčevito bori da spasi uprave i administraciju te uhljebe. Sindikat neradi za radnika najbolji dokaz su radnicki neposluh.
neka uhljebi u elektroprivredi sebi smanje nezasluzene plate i struja ce biti jeftinija
op op opa
Ovaj komšićev direktor Andelija nastavlja pljačku...
1. Pretresti direktore. 2. Zatvoriti rudnike, nema u EU sa rudnicima.
Direktor elektroprivrede Bih služi samo da stranačko i famelijarno zapošljavanje apsolutno nikakva druga uloga mu nine namjenjana u firmu. Po starom dobrom SDA ovskom pravilu: Ne diraj ništa da ne bi pokvario,Ako kreneš bilo šta raditi nećeš ga znati vratiti na fabricke postavke. Kakvi samo nepismeni ljudi su bili direktori i još uvijek su ispred SDA opustose svaku firmu. Grade autoritet na mrkom pogledu..
Može li mi neko objasniti kako se dobijaju ove podsticajne otpremnine. Zakon kaže tri plate , a neko dobije 33. Kako i po kojim kritrijima. hvala.
Kada ideš u redovnu penziju/mirovinu, na ime otpremnine dobijaš 3 plate.Kada napuštaš firmu, radi odlaska u podsticajnu penziju/mirovinu, onda dobijaš otpremninu u skladu sa godinama staža.
I ovo je EPBiH. https://inforadar.ba/korupcijska-afera-iz-epbih-godinama-izvlace-novac-i-pogoduju-firmi-iskraemeco-u-distribuciji-brojila/
SDA EP BiH...
Tresla se gora, rodio se miš. Ovdje je Sindikat sa Sinanom Husićem potkupljen. Rudari rade u katastrofalnim uslovima. Uhljebi ne rade ništa.
Sindikat je zlo i služi samo vlasti i pojedincima. Oni su doveli sve firme u propast. Njihova šutnja i rad prema uputama uprava je dovela do ovoga.
Dzindicu znamo da ti ministarsko mjesto služi za namještanje tendera i raznih poslova u tvojoj i Novalicevoj privatnoj firmi. Šta je ona hala namjestila ne mora vam niko raditi u familiji do deveta koljena i svako od tih koljena maximalno raskalasno da se ponaša. Ako Novalić, Solak, Asim,Hadžić, Sebija i kolovodza Bakir ove godine ne završe u pritvoru ovu državu treba zapaliti i sve njene institucije da ne ostane ni prah kao da nije nikad ni postojala.