Komentari (76)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ovo je prijedlog da se radnicima podijeli pomoć, znaci ko hoće, a Boga mi neće niko, znamo svi kakvi su ovdje poslodavci
Pa naravno da je na volju poslodavca odluka da li ce isplatiti pomoc. Nije to duzan niti mozes naredit nekom da u svojoj privatnoj firmi isplacuje dodatni novac, pa nije ovo Sjeverna Koreja. Uostalom, dosta price da se u Bosni lose zivi i malo zaradjuje, a svaki dan po Sarajevu dzipovi od sto hiljada, puni kafici restorani i story-iji ljetovanja.
mislim da će meni moja firma pomoć, ali opet kad pogledaš, ovi se slomili da odobre pomoć ljudima u kojoj oni ništa ne pomažu nikom. ovo je kao neki plus i ustupak ove države u kojoj država ne pomaže ljudima nego vlasnici firmi se moraju odreć određenih sredstava da pomognu svojim zaposlenicima ne pitajući tako dali će poslodavci moć. izuzetno lukav potez vlade za postizanje bodova kod glasača sa IQ 0.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Prva stvar koja će se desit jeste da će merhametli bosanski poslodavci isplatit radnicima pomoć u punom iznosu i tražiti da se to podigne sa računa i vrati u kešu
i de mi reci šta poslodavac postiže sa tim što isplati naknadu pa ponovno traži da je radnik vrati
Postize da po radniku opere 1080KM cistog kesa bez poreza
Ne dobijem ni platu na vrijeme ,a šta očekivati onda za pomoć !?
Haha. Jasta ce isplatiti. buhahhaha
Radnicima ne treba pomoć, nego konkretna plata
dabogda da neko od privatnika tek tako uplati radniku milju i kusur maraka....mislim , biće i toga , ali.......!?!?TE NOVCE TREBA FBIH IZ BUDŽETA UPLATIT SVAKOM STANOVNIKU
Daj bože da ovo iko uplati … nema tog privatnika koji će poklanjati svoj novac, zaboli njih za radnike!
Sve su mi odvratniji zbog SDAovskog sisanja para iz budzeta. Ako nemate pare da funkcionisete, ugasite se, jednostavno
A jesu li radnici oslobodjeni svog dijela poreza koji placaju na dohodak i na dodatna primanja?
kako vise ne shvatite da nije rat da niko ne zeli humanitarnu pomoc i sadaku vec zaradjenu platu od koje moze normalno da se zivi kao svugdje u svijetu,poslusajte dobro ,,BOSNJACKO,SRPSKO,HRVATSKE GAZDICE,,pogubit ce te i imetak i glavu ako ne promijenite svoje ratnofrofitersko ponasanje zajedno sa svojim stranackim pokroviteljima,dosta se se nakrali,nasilovali i naubijali ljudi za 30 godina,neko mora platiti za to ili vi ili vasi potomci
Sad se vidim neki sekiraju kako ce gazde isplatiti. Sta vas briga, jestel plakali do juce da ste kokuzi.
Meni ce moj poslodavac isplatiti . Cijenit cu to .Cujem ,jos od nekih da im spremaju isplate jednokratne pomoci. Bice ovo potez desetljeca.
Isto ko sergija u džamiji, nek da ko može
Bajka... samo jos jedna u nizu.
Ja koliko shvatam ovo ide u korist poslodavcima, das 500 km radniku a onda ti firma do 31 Decembra ne placa porez u punom iznosu nego samo 50%! Nije ovo lose niti za ikoga tako da ne pljujete unaprijed! Drzava uzima 70% od plata radnicima i kad se to prevede na 6 mjeseci oslobdjnenih 50% win win situacija!
Kljucna rijec : moci.
Ja se samo pitam otkud narodu pare? A puno je sve, grad vrvi, restorani puni. Ja imam dijete i suprugu. Imam oko 2.000, supruga ne radi nigdje trenutno, jedva kraj sa krajem sastavljas jos kad mi kaze moramo nekom na babine dodje mi da se napravim mrtav :)