Voda na vrelu je uvijek na osam stepeni, a flaširati i puniti vodu nije lagan posao kako se obično misli, govore nam u Ledi. Mnogo je potrebno truda, znanja i umjeća.
Obilazeći njihove proizvodne pogone svjedočite profesionalnosti, stručnosti i predanosti. Posebna se pažnja posvećuje higijeni i novinarska ekipa, bez izuzetka, mora poštovati stroge zahtjeve - nigdje bez zaštitnog odjela.
Leda je osnovana 2007. godine i prvi je registrovani proizvođač prirodne izvorske vode u Bosni i Hercegovini. Poseban uzlet bilježe posljednjih godina i najbrže su rastući brend u tom tržišnom segmentu. Sve je spremno i za izvoz Lede, ali pažnja je još uvijek usredotočena na domaće tržište.
Ovo je voda izuzetne kvalitete, o čemu svjedoče i mnogobrojne analize odgovarajućih instituta, voda koja po svojim karakteristikama spada u sam vrh kvalitete izvorskih voda, prepuna minerala i bioloških svojstava pogodnih za zdravlje i bolju vitalnost. Kvalitet vode kontrolira se interno u svakom segmentu proizvodnog procesa, a posebno ga ispituje Federalni zavod za javno zdravstvo.
U Ledi nam s ponosom predstavljaju neke nove dijelove proizvodnog procesa, svježe instalirane te pričaju o investicijama koje bi potpuno automatizovale cijeli proces. Puno je planova, ali sve na realnim osnovama, vjera u rad i vlastite kapacitete.
U ovom segmentu nikad se ne može ni preskočiti priča o vodnim bogatstvima naše zemlje, a opet poraznim brojevima uvezenih miliona litara vode. Traži se aktivnija uloga države, zaštita domaćeg proizvođača, ali ne strahuje se za budućnost jer Ledu je prepoznalo tržište.