Komentari (31)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Svaki dan u prosjeku ,namjenska industrija zaradi 1 milijun KM.
Uprihodi mil. KM, a zaradi kako piše u tekstu 25 mil. KM. Državna namjenska industrija zapošljava 3.500 radnika što je prihod po zaposlenom 102.285 KM, a dobit po zaposlenom iznosi 7.142 KM. za 2021. god. Kolika je to produktivnost najbolje je usporediti s npr. privatnom firmom u aluminijskoj industriji poput Feala Široki Brijeg koji zapošljava 550 radnika, uprihodi 235 mil. KM - po radniku 427.272 te ostvarije dobit od 49 mil. KM - po radniku 89.090 KM.
Privatna firma u aluminjskoj industriji je po radniku 4 puta produktivnija po prihodu i čak 12 puta po dobiti od državne namjenske industrije.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Namjenska industrija FBiH je u državnom vlasništvu i uprihodi 358 mil. KM i ima dobit od 25 mil. KM, a najjača firma u Hrvatskoj kada je namjenska industrija u pitanju je HS produkt s 280 mil. KM prihoda i 104 mil. KM dobiti. HS produkt je firma u 100% u privatnom vlasništvu.
Privatnik u Hrvatskoj u namjenskoj industriji ima 104 mil. KM čiste dobiti, dok FBiH namjenska industrija pod državom ostvaruje 25 mil. KM dobiti. Koja neproduktivnost namjenske industrije u FBIH. Vlasti FBiH su namjensku industriju pretvorili u socijalnu ustanovu iz koje se vjerojatno i lova izvlači na veliko.
U pravu si. Isto tako Đuro Đaković je prošle godine poslovao sa gubitkom od 53.6 milijuna kuna.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Ta kompanija se nesmije prodati niti zatvoriti ako pravi takav dobar dobit.
Kad vec pricamo o namjenskoj, ima li Bosna svoju proizvodnju namjenskih cijevi malog kalibra? Ja BiH volio da ima jer je to jedini garant opstanka Bosne i Hercegovine.
Jeste li sigurni da treba plate isplatiti? Da još jednom razmislite?
Cuj trazili plate … e svasta
Postovani radnici Zrak firme. Vama Vlada fbih ce vam poslati konopac za vjesanje a ne plate. Od te ekipe ne nadajte se dobrom. Koldzu istjerajte i dovedite postenu osobu voljnu da vas izvuce iz govana. Jedino rjesenje. Vec vam klanjaju dzenazu. Brza lova njih interesuje
da je samo ovo uradio, a nije, hvala Fadilu.
Koliki su porezni dugovi namjenske industrije? Zadnji put kada sam gledao podatke iznosili su 40+ mil. maraka. Inače, državni Igman Konjic i UNIS Ginex Goražde čine gotovo 60% namjenske industije FBIH. Dobit im iznosi 16 mil. KM. Mogli bi dati nešto za gubitaše: Binas Bugojno, ZRAKA Sarajevo, BNT-TMH Novi Travnik ili Tehničko-remontni zavod Hadžići.
Ovo je laž, ja gledo’ na Face TV-u … to su sve Bakirove firme i on svaki dan dodje i pokupi pazar… a to mi je potvrdio i jedan taksista s Dobrinje (ovako na zalost razmislja prosjecni bosanac)
ahahahahahahahahahahaha svaka cast
U slučaju ponovne ratne agresije na BiH, nama je od demokratskog zapada embargo na uvoz oružja ''ko kuća'' - i s time treba unaprijed računati. Samo se spremati i uzdati se u'se i u svoje kljuse.