Komentari (123)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Za većinu surovi kapitalizam a za budzetlije komunizam iz najboljih godina. Država pomaže uhljebe svoje. I da se nadamo dobrom?
Nije jarane kapitalizam nego robovlasnistvo, u kapitalizmu se od rada nesto i zaradi
evo sad pričam sa gazdom kaže, jedva čeka da nam uplati
hahahahahahahaha joj sarene laze hahahaha
Tako su nama uplatili u više rata..pa podigni pare sa računa i vrati u firmu. Fuj.
Nećete zaustaviti narod da odlazi tom šupljom pričom
Ovo će dobiti budžetski korisnici u federaciji, a radnici, možda neki dobiju nešto
povećajte minimalnu plaću za neto 350 KM kod poslodavaca koji ne isplaćuju ovu pomoć i koji ne isplaćuju niti regres, niti tzv. trinaestu plaću, niti božičnicu niti bajramluk, niti ikad usklađuju plaće sa inflacijom, niti radnim stažom...jer boli njih ud za nešto za što nisu obavezni.
Vidis da jedva daju 619 km a ne kamoli 2778 km ne budi te smijesno ovo drzava umjesto da nametnu da moras uplatiti svi zaposlenicima tuga jad zalost i nije čudo kad nemate radnika
Ne budi te = kada nesto ili neko ne moze da te probudi, ono iz sna. Ne budite - e za ovo napisati treba ipak srednja skola, mada danas pola fakultetlija, magistara i doktora takodjer ne zna napisati pravilno.
Koliko samo poslodavaca nije platilo pomoć radnicima, cijene su porasle svega roba i usluga, a pomoc ovom Odlukom se ne mora isplatiti kakva je onda mjera za ublažavanje inflacije.
nek poslodavci dignu plate a sebi nek uzmu socijalnu pomoc pa jesul radnici socijalni slycajevi?
Ova jalova Vlada FBiH ima obaveze koje prebacuje na volju poslodavcima, kako vas nije sramota pm!
Koje pomoci? Daju po 150-200 km i to je to. Cirkus
bingo odmah isplatio svojima... fis samo 500 KM, konzum isto isplazio, za merkator i Amku ne znam iznos jeli 1000 ili ukupni
bingo daje po par stotina km sto ne poveca plate sramota plata pokriva 1/3 korpe a oni milione uzimaju i vicu da su bolji od nekih drugih robovlasnika 50 sati sedmicno se radi
Bingo davao 200 maraka 5mj.i to je to
Dignite platu Minimalnu na 1200 km i penziju minimalnu na 800 km..
Najbolji poslodavci će isplatiti ovaj neoporezivi iznos radnicima. Gubavci kapitalisti -neće. Treba da se objavi javno svi koji isplate da se zna da su to prave i odgovorne firme.
500000 je ukupno zaposlenih,od toga gotovo 200000 prima Minimalnu placu.....gotovo polovina
Pa onda na ruke dobiju 50 posto od te plate ili više da bi zahebali državu a ujedno i tog radnika. Ima ta tvoja priča i ovu stranu medalje.
Jbo platu kojoj treba pomoć