Komentari (64)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ovi u efbikhu stalno govore da nemamo kheba esti a plate vee nego kod ikh
Kako veće kad je u RS-u prosjek sa toplim obrokom 1400KM a u FBiH bez 1370KM. Kad bi se i u FBiH računao topli kako to rade u RS-u onda bi u FBiH prosjek bio preko 1600KM
Računaj da je 10% ovih plata u RS ugrađena redovna godišnja donacija iz FBIH od 400 mil. KM koju su donirali Njiva i trojkaši (ispred Agencije za indirektne poreze) kao simbol još jednog velikog KOMPROMISA.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
U principu bijedno u oba entiteta, a komentari prepirke ko je veca bijeda
To kad uracunaju Dodika i uzu i siru porodicu
Treba isto napomenuti da u RS nema neoporezivih dijelova plate tako da u prosjek ulaze i oporezovani topli obrok, prevoz samo ukoliko poslodavac ne organizuje ketering i prevoz u firmi dok u Federaciji topli obrok nije zakonski obavezan tako da ga ne uračunavaju u statistiku i postoji veliki broj radnika koji ga uopće ne primaju
povezcane plate narodu od kada su politizcarima ukinuti računi ..
Otidjite u Rudo,Čajniče,Han Pijesak i pogledajte kako se živi u 21 stoljecu
Topli obrok neide u prosek a tako je i u Srbiji jer kad bi sve ostalo ušlo u prosek on bi bio još više nerealan. Ionako je to smešno kao i 825 u Srbiji.
U RS je topli obrok i karta obaveza poslodavca međutim radnik može da bira da li da u platu poslodavac uračuna oporezovani topli obrok i kartu ili da im da manju platu uz obavezu da za tog radnika sam poslodavac organizuje ketering i prevoz dok u Federaciji topli obrok nije zakonski obavezan, i postoji veliki broj radnika koji ga uopće ne primaju.
Cijelih 5,60 KM
Uuuu pa ako je ovo tačno da RS u prosječnu platu računa i topli obrok ona ustvari prosječna plata u FBiH je oko 200 KM veća nego u RS-u. To je stvarno previše. Uvijek sam mislio da je to tu negdje, možda da FBiH ide malo iznad ali ne više od 50-100KM.
ja u federaciji nemam topli obrok , ljeb i salama svKi dan, jogurt kad bude platA
nim_sajd. U FBiH se jede hljeb, moze i kruh, struca, panja, kako zelis, ali nikako "ljeb".
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
ovo je tacna info - samo su zaboravili staviti da je ovo iznos SA DOPRINOSIMA ZA PIO I ZDRAVSTVENO. Dakle to je to, plata oko 900 km. realno.
"Vrijedi istaći da se u entitetu RS u platu ubraja i topli obrok, dok Federalni zavod za statistiku to ne uključuje u podatke za Federaciju BiH." Ccccc
U RS je topli obrok i karta obaveza poslodavca međutim radnik može da bira da li da u platu poslodavac uračuna oporezovani topli obrok i kartu ili da im da manju platu uz obavezu da za tog radnika sam poslodavac organizuje ketering i prevoz dok u Federaciji topli obrok nije zakonski obavezan, i postoji veliki broj radnika koji ga uopće ne primaju.
Jel' im ovo računao onaj iz elektroprivrede?
onaj sto se pravi kinez
ZATO RADNICI RTRS-A IMAJU MIZERNI MINIMALAC, OSIM DODIKOVOG RUKOVODSTVA KOJE DOBIJE 4-6 HILJADA
Samo u Bosni ima da ko najviše radi najmanje zarađuje. Pomorkim se na pravnike i ekonomiste i uhljebe.
Jest jest vidimo po penzijama i platama običnih radnika
Neko jede rižu i kupus neko junetinu to je prosječna sarma.
Ja ne jedem nista od toga ali jedem svaki dan jagnjetinu.