Sarajevo
146

Prostor u Titovoj ulici gdje se nalazio McDonald's dobija novu namjenu: Poznato šta će biti otvoreno

V. K.
Foto: V. D./Klix.ba
Foto: V. D./Klix.ba
Nakon što je početkom 2023. godine postalo i zvanično kako McDonald's više neće poslovati u BiH, prostor u centru Sarajeva koji je koristila kompanija ostao je upražnjen.

Riječ je o prostoru koji je McDonald's koristio u Titovoj ulici, a od kraja 2022. godine prostor je bio upražnjen te se dugo špekuliralo o tome šta će biti otvoreno na ovom mjestu.

Međutim, posljednjih nekoliko sedmica radovi na renoviranju ovog poslovnog prostora su se intenzivirali, a umjesto McDonald'sa na ovom mjestu će biti otvorena poslovnica Raiffeisen banke.

Foto: V. D./Klix.ba
Foto: V. D./Klix.ba

Za sada nije poznato kada će poslovnica biti otvorena, ali uzevši u obzir svakodnevne radove, za očekivati je kako će proces obnove okončati veoma brzo.

Inače, McDonald's je prilikom otvaranja poslovnice u ovom prostoru sklopio ugovor o zakupu upravo s ovom bankom, ali su se kasnije pojavili problemi s neplaćanjem kirije.

Cijeli slučaj dobio je i sudski epilog, a Raiffeisen banka je dobila spor te je kompaniji Gliese 581g d.o.o, koja je bila vlasnik franšize, naređena isplata dugovanja te deložacija.