Komentari (34)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Hoće li neko pomoći ovim jadnim ljudima? Gdje je nova vlada? Gdje su premijeri i ministri? Kako može firma koja ima ugovor od 10 miliona ući u stečajni postupak?!?!
Vrlo lako, ako su troškovi veći od tih 10 miliona ekonomski stručnjace. I šta sad, trebaju te lezihljebovice poreznim to jeste tvojim i mojim parama spašavati?
Treba ih svuci u ravan da ga neki tajkun kupi za marku i proglasi spasiocem. .
uhapsite sda sjecikese i tender-efendije ajnadzica,koldzu,berila...
Svim sredstvima treba braniti zrak ne treba im da ti da ga uniste
Poduprite financijski mostarski aerodrom i Aluminijum, a ovo izgleda da mira nekom jeftino da ode?
Respekt
Nooord znoo stavio mašin-bravara i tokara Koldžu za direktora namjenske industrije??? A hapšenja su udar na Bošnjooooke nesposobne i pokvarene.
Bošnjaci uništavanjem vlastitih obrambenih kapaciteta slabe svoju moć da se brane. Hvala velikim patriJotama iz SDA što su uništile namjensku industriju.
bez glave se izaslo iz Yuge jarane.Fildzanija bila domet mozga
SVE ĆE TO TROJKA POZLATITI, OVI DODINI I HDZ POSLUŠNICI ĆE JOŠ FIRMI ZATVORITI NE SEKIRAJTE SE OVO JE SAMO POČETAK
Ovo to je sda zatvorila kao sve ostale
Mene interesuje zasto se, a ako firma ide u stecaj moraju otpustiti radnici?Stecaj po definiciji nije likvidacija firme vec se postavljanjem sposobnog,strucnog,politicki nezavisnog i postenog stecajnog upravnika, a sa malom pomoci sa strane ta ista firma se treba prvo pokusati spasiti a pogotovo firma takvog profila. Ako se a kazem poslije strucno vodjenog stecajnog postupka firma ne moze spasiti onda ide u likvidaciju..
Slucajno sam gledao listinge pia radnika Zraka, nistaq ovi nisu uplatili, ni u plusu kad su bili, nije to jedna godina to je po 25, nazalost unistenq firma sa namjerom a radnici ce se po zavrsetku stecaja zadnji namiriti.
Zrak se trebao davno ugasiti. Isplatit dugovanja koliko mogu i fajront. Posluju ko da je 1988 u 2023.
Razumio bih da hoce negdje da ga izmjeste jer grad se siri ali ga ugasiti da bi neko napravio zgrade i zaradio koji milion pa to nema nigdje.Podrska radnicima i jedini nacin da se sacuva ovo sto je malo ostalo.
Samo jako.
Austrija i Poljska firma pametnom dosta! Zovite koruptivnu Zadic!!!
Uhapsite Koldzu,novalica i bivseg minista federalnog Dzinica za lopovluk i kriminal.
kako su naši političari bahati,neodgovorni,prevaranti itd samo u zatvor potrpati
Pitajte Melez Bajru hoće li i on prenociti sa Vama.....hahahh,kome Vi vjerujete budale glupe, zar niste vidjeli zadnjih godina koliko je firmi propalo, pa jel im iko pomogao.
ti si prvi kao predsjednik sindikata dao izjavu prije godinu i nešto da su ti rekli da idete u planski stečaj.tada si čutao i to prihvatio.što tada nisi regovao.e pa došlo je sad vrijeme planskog stečaja.a to što ti tada nisi razumio šta znači planski stečaj to danas košta radnike.