Komentari (128)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
ODRON!!! Njegova plata 3.500 KM plus mjesečni dodaci 1.500 KM.
Sere mi se od ovakvih poguzija. Sram vas bilo
Dozivotni presidente, dresirani poslusnik. Drzi radnike mirnima kao ovcice i pod kontrolom. Privali se tek kad sami izadju na ulice.
PRIKAŽI ODGOVORE (4)
Šta misli poštenjačina Asim Sarajlić o ovim poskupljenjima, prosječnim platama, korupciji i kriminalu? 😂😂😂😂😂😂 Ima li gdje respiratora, turističkih kioska, talgo vozova i zappslenja preko stranke!?
Za sta ovaj šljam od nekakvog sindikata prima platu ? Dabi nam saopstili da imamo male plate, kao eto mi neznamo da su male i da jedva prezivljavamo
Pff kao da je to Bosnji bitno. Koliko Srbenda voli da jede zastavu, toliko ovaj voli da tjera inat. Ono sto ne vide ni jedan ni drugi je da od toga samo Bakir i Dodik hajruju, a ti gladuj ovco… Umjesto da plate budu tema br 1 kod nas je bitnije koliko smrdi Dodikov prdez
E ti ces Nam je glavonja povecati sigurno
Nek Selvedin Satorovic otvori firmu i odmah po hitnom postupku pokaze licnim primjerom kako se trebaju placati radnici. Ne mozes frajeru tudjim kapitalom to raditi nego svojim licnim. Dana staza u privatnom sektoru nemas ali si mudrac veliki. Za zivota cackalicu nisi sam napravio ali zato uredno uzimas platu iz raznih javnih ustanova
Zato su glupi i lijeni politicari bolje placeni nego u EU. Vidite palate, namjesta i limuzine.
Kako je moguce da se dopustilo i da niko konkretno ne ukazuje na to da se minimalna plata povecala sa 430 na 550 a da se smanjio topli obrok za isti iznos ? Iz supljeg u prazno
Šta ima veze, bitno je da je tvoja 3000 KM, nateko od prejedanja
Nema razlike izmedju snaga dodika i covica od ovih sto od radnika prave logorase a od drzave konc logor, svaki poslodavac koji ne daje platu od koje se moze zivjeti a ne preživjeti je upravnik konc logora
Koliku platu onda ima ovih 30 % kada dizu prosjek plate za ovih 70 % sto zaradjuju ispod prosjeka
Moj Selvedine zasto ne kazes da su poslodavci nakon povecpovezacanja minimalne plate-minimalca umanjili i ta ispodprosjecna primanja za iznos uvecanja doprinosa. Tako da je jedini koji je hajrovao u svemu tome Fadilaga.
Ćuj sindikat,pa zar ta ustanova postoji u BiH,osim na papiru.Hebu nas sa viagrom,a od nje srce strada,nadurat će radnici vas.Nićija nije do zore sjala.
Prestanite vise podrzavati neprofitabilne firme. Zavlacite i drzavu i narod. Tih 3000 ljudi iz tog ArcelorMittala da su dobili otkaz prije 5 godina dosad bi nasli posao negdje u njemackoj i zivjeli normalan zivot. Ako ne mozes obezbjediti normalno funkcionisanje firme sa platama dostojnim covjeka onda zakljucavaj. Kako raditi kad vi radite jeftino, a mozete raditi jeftino jer ne placate dobavljace, plate, poreze i sve ostalo. Zacarani krug.
Kako uvijek za predsjednike sindikalnih organizacija dodju neke seljacine, da ne govorim kako njega boli neka stvar za radnike. Sebi namakne do 5 milja mjesecno i njemu super.
Rjesenje je da stavi te 300 KM za prosjecnu platu i onda ce vecina imat iznad prosjecnu platu i gdje je problem problema nema
Sindikat trazi plate.Plata se daje za rad.Kakvo je stanje produktivnosti to treba pitati poslodavce i usporediti plate u Njemackoj sa njemackom produktivnoscu.
Svi koji rade u privatnom sektoru primaju ispod prosječnu platu.
@lelan Primaju minimalac, to su nasi poduzetnici kojim se fadil diči.
Zasto ne kaze da su poslodavci nakon povecanja minimalne plate-minimalca umanjili i ta ispodprosjecna primanja za iznos uvecanja doprinosa. Tako da je jedini koji je hajrovao u svemu tome Fadilaga.