Komentari (27)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Jeftinija ta korpa u Njemackoj
Ja bas kontam na sta bi potrosio skoro 4 hiljade maraka mjesecno
Vidi se da si balavac, da nemas dvoje djece i zenu. Ne placas rezije, vrtiće, školu, treninge itd..
Zamislite onda penzionera sa 550 km,a potrosacka korpa3379 km,ljudi moraju ici sa kanticom na kazan,a radili 40g.dotakli smo dno,ponizenje ogromno.
Pa de procitaj yebbemu majku tekst. Potrosacka korpa je iznos za cetveroclanu porodicu od dvoje odraslih i dvoje djece. Kakve veze ima penzioner sa tim iznosom? Ne kazem da im je penzija visoka ali im ni potrosnja nije 3300 km.
Odvadite malo iz te korpe..
Šta ba obrazovanje i kultura 20%? 700 maraka mjesečno za obrazovanje i kulturu? Pa šta treba raditi da se na toj osnovi potroši 700 maraka? A niko nije uzeo u obzir stambeni kredit u računicu? I prevoz 4%? To dva radnička kupona i jedan đački? Znači na jednoj strani se 700 maraka kao troši za obrazovanje i kulturu, ali se svi vozamo grasom?
E još samo da nam kažete: koliki postotak stanovništva Bosne i Hercegovine ima mjesečna primanja na nivou sindikalne potrošačke košarice, dakle 3.379,30 KM mjesečno?!
Vecina raje radi za 1500+. Obzirom da potrosacka korpa ulkjucuje dvije odrasle osobe i dvoje djece, tu je to. Dvije plate po milju i po su 3 milje.
pa taman, zena muz rade i ljubavnik, pomnozi sa tri prosjecnu to je to... e sad ako ti zena nema ljubavnika onda ti je zeznuto...
Ja se mislijo vratiti u BiH za godinu dana jer idem u Pemziju. Ni slucajno sada jer Murica je 3 puta jeftijija i nebih mogao zivjeti dolje .
Treba hitno otvarati javne kuhinje u svakom mjestu, subvencije svakome čija korpa u domaćinstvu nije tih 3379 KM, nije ogledalo standarda do 10% dobrih auta u gradu.
A penzija 576 km..
Ja ne potrosim 3379 KM mjesecno... nemam toliko
Bruka za vladu.
A ništa ne spominju 2700 što je odobreno za isplatu kao pomoć za tu korpu, šute...
sta veli onaj UK njemu dobro bas ga briga
Bas pretuzno. Nikako mi nije jasno da narod jos uvijek suti.
Dokle nas dovedose. Najgori smo u Evropi.
pa sta gdje kako uzimate tolki grob vas nece