Komentari (37)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Kako je krenulo vecina građana ovog grada će u izlaske morati ići u neki drug grad jer su cijene toliko napuhali da je to za nepovjerovati. Na čaršiji 4.5KM kafa. Neki dan u Travniku je pijem za 1.50KM Kugla sladoleda haman 3 marke itd. itd. O hrani i skupoći je suvišno i pričati.Ćevap komad prešao jedan KM. Sad za 4 članu porodicu izlazak u grad brat bratu minimalno 50 a plate niđe veze.
Da li stvarno mi u Sarajevu mislimo da je ovo rezultat rada Trojke ili da su globalni trendovi ovakvi jer smo jeftini, blizu itd... zar ste toliko naivni glasači trojke i SDA.
Crikvenica u Hrvatskoj ima 10.000 stanovnika i oko 2.100.000 noćenja godišnje. Tamo su cijene ugostiteljstva visoke, ali barem se isplati lokalnom stanovništvu da ispašta zbog visokih cijena jer 90% stanovnika ima koristi Ovaj sistem razvoja bi bio uspješan da Sarajevo može osigurati cijene kao u svim gradovima BiH. U protivnom, ovo je protiv stanovnika Sarajeva
Trenutno u Sarajevu svega 5% stanovnika ima koristi od turista a ostali osjećaju probleme zbog kafa od 4 marke i ćevapa od 10 maraka
Koliko je izdato fiskalnih računa za ta noćenja u hotelima i privatnim apartmanima ? Također ko je još dobio fiskalni račun za noćenje u apartmanu u Neumu ?
sarajevo izrasta u pravu Metropolu, gradi se na sve strane. Samo jako, bravo. Dosta su ga mrcvarili dušmani.
uvjek je i bila Metropola.
Lijepo mi je prenociti u Sa dok se spustam prema Mo pa dalje.. ali realno Sa nema nista za ponuditi novo. Sar cevapi i tradicionalna jela su ukusna strancima ili nasima koji su nakon 10 godina dosli na odmor iz USA i sl tome.
ima. Samo ne znas.
Ovo je odlicno, ali nema turisticka zajednica nikakve veze sa nocenjima,jer ne vidim nista da su uradili, nikakvu atrakciju,nista. Turisti dolaze zbog jeftine hrane. Arapi dolaze jer se osjecaju sigurno.
Ako ih kritikuješ odmah si BOT SDA... Nedozvoljavaelektricarizsufiske sekte NIPda ise
1. jel' se jos peru ulice navece, kao o ona stara vremena 2. kakvi smo sa grafitima i oronulim fasadama 3. kad se zadnjhi put opuhalo lisce , podsjekle krosnje stabala u parkovima, Vils kao rain forest
Kakvi turisti, ovo je "zadnji val" dijaspore, onaj sto je prije 5-10 godina zbog ekonomskih razloga napustio Bosnu. Sad su se uvalili u opasne kredite ( kupovina auta) , pa su svi mobilni. Odu u svoja sela pa posjete uzput i Sarajevo.
Nisam hejter al malo je to. Da su potrošili po nočenju 150 eura to je 150 miliona. U promociju otišlo par miliona a treba te ljude nahranit, dati im smještaj, održavat zimske staze, ljeti klime itd. Da je grad sa 15.000 stanovnika ok. Puno se puca tim podatcima al de da razvodnimo i kažemo da je puta 10 dolazaka cilj kpjem treba težiti.
kako turistička zajednica piše sve pozitivno a ne priča (krije) negativne stvari , kao npr ono što se ne zna jeste da im glavni turistički centar radi do 14h, danas nije ni bio otvoren haha u doba kada je sezona na vrhuncu niko nema kao oficijalni turistički centar dati osnovne informacije turistima, onda se žale turosti lokalcima da nemaju nigdje konkretne info. dobiti o gradu turama restoranima transportu itd...divno bajno i krasno a iza pravana smeća i laži
Nekad smo ih zvali dijaspora, sad ih zovemo turisti. Njihova nam djeca nece ni dolaziti.
I ne trebaju.
Inflacija je cijena turizma, hocete turiste placajte onda kafu 5km i kolac 8km, do juce je klix prenosio svaki tiktok video koji stranci snime o sarajevu, dodju oduseve se i odu a mi ispastamo
preseli se u zenicu tamo ima kafe po marku i po :D
I sve skuplje cijene za domaću sirotinju
Oslobodite ovaj grad turista u crnini jer ce na kraju ispasti medjunarodna bruka sirih razmjera.
"Oni žele utrnuti Allahovo svjetlo ustima svojim, a Allah će učiniti da svjetla Njegova uvijek bude, makar krivo bilo nevjernicima."
Koliko dobri rezultati a svi redom kukaju oko svega malo ne realnosti u svemu ali zivot ide dalje vidjecemo koliko ce rupa jos biti poslje ovoliki lazi