Komentari (33)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Nikada nisam cuo da turista maksuz ide u tkzv rs. Sve atrakcije nase drzave su u FBIH
I to u Hercegovini
Stvarno ovo Sarajevo toliko jaca da je to nevjerovatno, neces moci hodati jos malo od turista..
zato sto je mal grad
Jos kad bi u Neumu i HNK krenuli izdavati racune gdje bi nam kraj bio.
Hercegovina blista
Ono što nam treba pod hitno je da se ili prisile stranački uhljebi da rade svoj posao što se tiče inspekcijskog djela. U svakom turističkom mjestu hodaju bez problema strani turistički radnici a naša inspekcija spava negdje na poslu. Dođeš u stari grad u Mostaru 50% turističkih vodiča su iz Turske, Hrvatske, Kine itd. I to još oko vrata imaju licitaciju svoju.
U Hercegovini nigdje nema inspekcije, ali zato u Sarajevo drmaju kako stižu.
Sve vrvi od Arapa, počeli stavljati table na Arapskom na svakom ćošku, restorani gdje turisti s bliskog istoka imaju prioritet itd
To je ono sto ti vidiš, jer Amerikanca, Francuza, Talijana ti na ulici nećeš prepoznati. Isti ti Ko Bosanac.
mene samo interesuje kud su premjestili onu tepu.bila sam prije možda sedam godina,i baš mi ružno bez tepe.dali je ima sad i dali će biti.
Turizam jača, a na BiH oči bacaju britansko-australski konglomerati ne bi li iskopavali litij, nikl i šta već, za "zelenu tranziciju" Evrope. Ugroženi kanjon Neretve, Majevica, Ozren, Kakanj, Vareš.. bilo radi rudnika ili hidroelektrana. Ljudi sve više oboljevaju od kancera. Ili se baviti zaštitom prirode i promocijom etno-turizma ili će nas lokalne vlasti sahraniti sve.
Dobre ti te teorije zavjere. :D "litij, nikl i sta vec..." dobro te je :D
I kaže ministrica ne zna tačno koliko više prihoda je ostvareno, jer Zavod za statistiku bla bla bla...pa šta ćeš tu, eto šta ćeš tu kad ne znaš. Idi vodi mjesnu zajednicu, organizuj izbor najljepšeg balkona, nešto.
Ovo je još uvijek nažalost tanko. Daleko je naš turizam od ozbiljnije privredne grane. Jedan Rovinj sa 15 tak hiljada stanovnika imao je preko 4 miliona nočenja.
Kakve veze ima snaga turizma sa brojem stanovnika? Zato je taj isti Rovinj MRTAV od oktobra do maja!!! Sarajevo i Mostar ZIVE 24/7/365!!!
Samo jako
Ma kakav turizam to dodje dijaspora...
aha dijaspora kosih ociju ili tamnoputa dijaspora. druze sarajevo je prepuno turista, a za dvije tri godine se nece moci hodati gradom od turista.