Komentari (189)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ograničite cijenu goriva na 2,00 KM....odreknite se akciza i pdv-a na gorivo. Sad kad je narod pokupovao ogrijev i kad više nikom ne treba pelet vi fol ograničili cijene....
Prošle godine pelet sam nabavio po cijeni od 290 KM a kasnije dopunio po 320 KM. Sad ograničena cijena na 560 KM. Razlika drastična, poskupljenje cca 80% neznam da li su troškovi proizvodnje preleta porasli za taj procenat.
To je poskupljenje od 55.55%, a da ti kazem da jest sve poskupilo od 50 do 300%
Pa sta je sada ovo? Komunizam ili pseudo kapitalizam? Koliko god da mı kritikujemo proizvodjace i njihove vjestacki napuhane cijene, ovo je liberalno trziste. Hoce li vlada subvencionirati proizvidjace?
Ja cu sad namjerno ic od jednog do drugog proizvođača pretvarat se da hoću da kupim . I pitat za cijenu. Marku ako bude skuplji od ove cijene odmah zovem policiju da izađu na lice mjesta,pa inspekciju.
Nasa Vlada pravovremena ko mozdani udar
Pelet, šumski odpad cijena kooo prva klasa oblovine. E jesu se mislili obogatit. I 560. je bezobrazno visoka cijena.
Svaka čast. Odmah kako je zabrana izvoza nastupila na Hifinim pumpama ima peleta da se kupi na vreću.
i to je preskupo
Realno. U 2 metra drva ima preko tone, a pelet se ne pravi od cistog drveta, nego se drvo pretvori u dasku i ostala dobra iz kojih se izvu e korist i tek se onda prpizvodi pelet kao nus produkt. A kod nas cjene ko da drvo uvozimo iz brazila i meljemo ga direkt u pelet.
I to je preskupo. Ne dam za pelet tolike pare. Grijat cu se na sve,al na pelet NE.
A izvoz odobren? Pa će reci nemamo za lokalne kupce.
Bili nam još rekli ko izdaje račune od tih proizvođača??
Nista nije uradila...preskupo plus pdv ista cjena ko i sad
Gubitke od PDV-a za pelet država će nadoknaditi poskupljenjem struje u januaru.
TRAZITE FISKALNI UKOLIKO GA NEMA OBAVEZNO GA PRIJAVITE!!!
Najljepši dio je da su se dogovorili RS i FBiH oko nečega što nam je zajednički interes. Treba uvijek sve gledati kroz prizmu dogovora i pozitivnih stvari a ne samo tražiti negativno u svemu.
Ovi iz Drvosjece u clanku opisuju koliko cega treba i sta koliko kosta da bi na kraju izjavili da oni ne proizvode nego samo preprodaju. Pa odkud znate koliko sta kosta ako to ne radite?? Treba zabraniti izvoz za narednih 5 godina, ko ne moze formirati normalnu cijenu nek zatvori ko zeli neka radi i proizvodi za nase potrebe. Tako bismo sacuvali i bar nesto sume. Za radnike ne bi bio problem danas posla ima u svim bransama.
U rs 470 a ista drzava to zamci da ke ada FBiH nesposobna