Komentari (34)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Kada uzmeš samu proizvodnju baterija, a poslije i potrošene baterije, ova elektro auta su gora za zagađenje bar stotinu puta!
Slagali su ti
Sa aspekta zagadjenja cvrstim otpadom i unistenja okoline u i oko rudnika litijuma, elektricna auta jesu gora. Sa aspekta izbacivanja staklenickih plinova u atmosferu, auta na naftne preradjevine su gora. Medjutim, za istinsku ekolosku transformaciju ljudi uopce i ne trebaju toliko auta (treba forsirati javni prijevoz i bicikle, auta samo sporadicno), a ovo sto se nudi u vidu masovne produkcije e-auta se zove 'zeleni kapitalizam'.
Možda sve ovo bude prihvatljivo za jedno 20 godina. Ako uopšte budu imali litija za baterije. I on se kopa iz zemlje kao i sve ostalo tako da je to sve uništavanje planete. A zeleni nam to guraju stalno
To guraju lazni, prodani zeleni koji se zalazu za 'zeleni kapitalizam'. Rjesenja za okolinu su u javnom prijevozu i biciklima, a auta samo gdje zaista mora.
Biće tačke za sirotinju:-)))
Davno ste vi prestali biti narodno vozilo.
Mrtvi Golf ima duplo veci domet i puni se 100 puta brze, prodaji materi to smece elektricno
Ovo je jedini razlog zasto su kupili dio Rimca. Jeftinije im je tako pristupiti EV tehnologiji nego trositi milijarde razvijajuci svoj sistem. Trziste je vec ogromno a koliko ce tek biti za 10 godina.
Zasto auto, koje ima 4 tocka ne bi moglo imati 4 diname na svakom tocku koje bi punile baterije? Onako pitam. U Sloveniji auto na 10 km potrosi oko 0,5 € struje. Uz sadasnju kolicnu tih auta, za 10 godina struja ce otici u nebo zbog potraznje.
Ne znam u Sloveniji ali u BiH el.auto pređe 100 km za 1.5 do 2 KM.
Neka hvala
Volkswagen je najveca prevara u istoriji covjecanstva ,pogotovo poslije ,,pada berlinskog zida,,
Nikad više evropsko auto neću uzet
E onda kad pređem osvi na električna auta, struja će nam biti skuplja od goriva.
Sad kad mu se nagovore klix strucljaci sto voze golfa 3