Komentari (68)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Kod nas isto koda je 1994 a ne 2024! Dok ostatak Evrope zivi i neometano putuje gdje pozeli, mi nesto cekamo, dogovaramo, pregovaramo. Jos ovaj Forto kad kaze nije resorni posao. vazda neko drugi odgovaran, kriv itd. Kad me vani pitaju odakle sam, nekad sramota me reci. Majke mi Zalosno
Sta ces nismo u EU i ta pravila vaze za nas... A kad treba pripremiti ulazak u EU, onda politicari salju neispunjene uslove i dokumentaciju i misle da ce im proci.... Kakva 94:a, mentalno smo jos uvijek u 60-tim
Ima rješenje. Blokirati sve kao što sda radi.
PRIKAŽI ODGOVORE (5)
Kaze najbolje ćemo problem vozaca riješiti kada udemo u EU.Jeli moguće takav odgovor, van pameti.Pa ni jedan sadašnji vozac nece to docekati a ni mi.Odgovor je takav kao da ce mo u EU uci iza nedelje ili eventualno iduci mjesec.To je sprdnja sa narodom a posebno sa vozačima kamiona.A kad bi se uslo u EU za dvadeset godina to bi bio uspjeh
uvedemo i mi kontra mjere Eu da njihovi avioni ne mogu letit visa Bosne zato jer ne ispunjavaju standarde i ne uklapaju se u okolis
Pa kako srpski vozaci nemaju ogranicenja? Ja sam uveliko presao dane ali receno odavno da se ne gleda ali Bosna je okruzena Hrvatskom vole hrvati da pokazu kao neku silu.Granica izmedju Sr i Hr funkcionira odlicno. A vecina srba koristi Madjarsku. Hoce hrvati da se ogrebu o vozace.
Ne piši gluposti. Šengen je za sve isti. Informiraj se, pa komentiraj.
sta sve svercaju dobro ih ikako puste u EU
Kakva Njemacka stan 1500e plata 1800e plafon.
Jest na lopati 1800 plata
A dje je ono sto je Njemacka pocela priznavati sve kategorije vozacke dozvole iz Bosne,samo suplja prica i blamiramo se kada dodjemo u Njemacku da zamjenimo nase vozacke dozvole iz Bosne..Ljudi ovamo nemaju pojma ni ocemu....
Šta rećo, sem pusti to, nego hajmo se mi još jače mr zit.
Pa kad kažu naši mlatimudani , šta će nama EU ,nećemo mi u EU ....
Nema riješenja jer i hrvatska ima nalog iz vrha da se kamioni zadržavaju Max na granici tako pišu neki vozači na stranici teretnjaci.ba i kažu da su im lično carinici hrvatski na odgovor zašto se čeka odgovarali pređite u hrvatsku raditi i nema granica.
Kod mene neometano sve, putuje se Europom pa i svijetom, iz Minhena, avionom.
Naravno da je najbolje biti u EU ali normalne države to riješe da svatko tko je vozač ili dobije svojevrsnu radnu vizu po olakšanom postupku, ili srede međunarodni ugovor koji vozače ne ograničava u boravku ako je zbog obavljanja prijevoza. Naravno ima i ovaj način da se ne radi ništa na tom pitanju. Sreća mnogi vozači imaju hrvatske papire pa mogu radit.
Neka idu ko im brani , niko im ne brani vise posla za nas koji ostajemo , bujrum EU čeka na vas
Što su se botovi upalili kako iz BiH treba bježati glavom bez obzira. Trebamo napraviti demonstracije pred Europskom Komisijom. Tražiti da nas uključe u Čengen kao Monako - ne moramo biti u EU da budemo u Čengenu.
Na izborima kazniti Fortu i kompaniju ako ovo ne budu riješili. SDA je kažnjena, trojka je nesposobna treba vidjeti ko ovo može izvući. Trebaju neke nove stranke očigledno.
Čengenu???? Sta ti je to
Problem je pohlepa. Vozac ode na turu u Austriju a onda umjesto povratka u BIH iz Austrije odveze robu u Njemacku, iz Njemacke u Francusku pa u Belgiju natovari nesto j dovuce u BIH. Sami skontajte koliko to traje i zasto brzo "ispucaju" tih 90 dana u okviru 180.
Covjek dozivi dusevno budjenje kad napusti bosnu
Ja mislim da ne postoje politicari nesposobniji od nasih,da toliko zla prave narodu. Transport je jedna od rijetkih zdravih grana u Bosni I nju idu da zeznu,a toliko suhog novca unesu transporteri u Bosnu. Ej drzavo,ej maceho, ej konakovicu.
Ako nema problema sa EU Bosanski politicari ce ih izmisliti samo da drzava ne udje u EU. Ovako im je bolje nego kad su bili u PM.
Ili ukratko, boli Fortu dando problem vozaca. Vazno je da je odmah na pocetku izjave naglasio da to nije resorni problem.